Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zlarin: Slovenac udario u brod TV voditelja i poginuo

Nesretni Matej Krajnc (33) je nakon sraza glavom probilo vjetrobransko staklo gumenjaka, te je preletio pramac i pao u more. Ubrzo se utopio

Hrvoje Jelavić
Foto: Hrvoje Jelavić
3 komentara

Slovenski državljanin Matej Krajnc (33) poginuo je subotu ujutro, deset minuta iza ponoći, u sudaru gumenog glisera "zodiak" i plastične 6,5 metarske brodice "galeb"  koji se dogodio stotinjak metara od rta Oštrica kraj otoka Zlarina.
- Svi smo u šoku. Gliser je u punoj brzini naletio na nas - rekao je Zvonko Varošanec, novinar, voditelj i producent Hrvatske televizije, vlasnik 'galeba'. Varošančevom brodicom društvo se na Zlarin vraćalo iz Šibenika, s 11. festivala Dalmatinske šansone. Za kormilom je bio Varošančev prijatelj Darko Gojanović . Plastična brodica, koja razvija maksimalnu brzinu od svega šest čvorova, bila je propisno osvjetljena, kao i gumeni gliser. U gumenjaku je sa poginulim bio i Šibenčanin Antonio Kulušić koji je prošao bez ozljeda, ali je preživio strašan šok da je satima stajao nepomičan. Nesretni Matej je nakon sraza glavom probilo vjetrobransko staklo gumenjaka, te je preletio pramac i pao u more. Posadi 'galeba' trebalo je više od deset minuta da ga pronađe u moru. Pokušali su ga oživiti umjetnim disanjem i masažom srca. Uzalud. Istraga još nije gotova, ali se smatra da je i ovoj nesreći uzrok zabranjeno glisiranje uz obalu.   

Možda vas zanima i ovo:
Message