Obavijesti

News

Komentari 47

Zlatko Maksimović podnio je ostavku zbog primanja mita

Zlatko Maksimović podnio je ostavku zbog primanja mita
4

Predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije, u srijedu je bio prisiljen dati ostavku zbog primanja mita 2009., iako je rekao da se radi o "osobnim razlozima"

VIDEO

Zlatko Maksimović (HDSSB) u srijedu je dao ostavku na dužnost predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije zbog Uskokovih optužbi za primanje mita, a ne iz osobnih razloga. Tako je, dan kasnije, na izvanrednoj konferenciji za novinare objasnio župan Osječko-baranjske županije i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. 

- Cijeli slučaj, koji je kulminirao Maksimovićevom ostavkom, započeo je u travnju prošle godine, kada je Branimir Glavaš u mostarskom zatvoru zaprimio pismo njemu nepoznate osobe koja tereti Maksimovića za primanje mita. Glavaš je nakon toga to pismo optužujućeg sadržaja uputio nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Nekoliko dana kasnije Glavaš je zaprimio i pismo roditelja iste osobe te je i to pismo na isti način proslijedio na postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Dakako, o svemu me Branimir Glavaš odmah upoznao, a prije mjesec dana sam u svojstvu svjedoka dao iskaz nadležnim tijelima. O detaljima ne mogu govoriti, jer se radi o uskočkom predmetu - rekao je Vladimir Šišljagić.

"Želim vjerovati da će on dokazati svoju nevinost"

Prema Šišljagićevim riječima, prošli tjedan je Uskok pozvao Zlatka Maksimovića "kao okrivljenika" na ispitivanje "zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posjedovanja".

- Čim sam to saznao, a dan prije sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije, priopćio sam Maksimoviću da ću na sjednici predložiti njegovo razrješenje s funkcije predsjednika Skupštine te mu ostavio poslovničku mogućnost da sam podnese neopozivu ostavku. On je to i učinio, jer je i sam bio svjestan da teret kaznenog djela za koji je protiv njega pokrenut postupak u Uskoku predstavlja ozbiljnu zapreku daljnjem obnašanju funkcije predsjednika Skupštine. Želim vjerovati da će on dokazati svoju nevinost, ali potpuno je jasno da ni Županija ni ja osobno ne možemo dopustiti da postoji i najmanja sumnja u protuzakonite radnje bilo dužnosnika bilo djelatnika Osječko-baranjske županije, rekao je Vladimir Šišljagić.

HDSSB odmah reagirao

U HDSSB-u nisu ranije tražili Maksimoviću ostavku, tvrde, jer su "prijavili djelo, ali još nisu bili znali hoće li se o svemu uopće otvoriti istraga".

- O Uskokovom pozivu Zlatku Maksimoviću kao okrivljeniku saznali smo tek prošli tjedan i, kao što vidite, odmah smo reagirali i tražili njegovo razrješenje dužnosti predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije, rekao je Vladimir Šišljagić.

O Maksimovićevom slučaju primanja mita zna se tek da je bilo 2009. godine te da je, najvjerojatnije, dobio novac za zapošljavanje određene osobe u Tržnicama Osijek. 

Zanimljivo je da je Šišljagić sazvao konferenciju za novinare vrlo brzo nakon što je u novinske redakcije stigao poziv iz HDZ-a o "izvanrednoj konferenciji za novinare" na kojoj su htjeli govoriti "o pozadini Maksimovićeve ostavke". Međutim, Šišljagić je prvi izletio u javnost s pričom o mitu u vlastitoj stranci, a u HDZ-u o svemu - nisu rekli ni riječi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...