Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Znali su imena svih huligana: Pirotehniku osigurali Francuzi

Francuzi su u petak ujutro imali imena 35 huligana koji će nekoliko sati kasnije napraviti nerede, 13 ih je iz Splita, 5 iz Zagreba, 5 iz Istre, a ostali iz Osijeka, Sl. Broda, Vinkovaca i Vukovara

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
469 komentara

Do 85. minute sve je izgledalo idilično - navijanje, veselje, pjesma... Onda su na stadion ušli specijlaci. Stali su ispred sjeverne tribine u tri zbijena reda. Nitko nije znao što se događa. Ubrzo je krenuo kaos. Jedna za drugom počele su se paliti baklje i letjeti prema terenu. Panika, šok i nevjerica. Desetak huligana nitko nije mogao zaustavili, baklje su letjele na sve strane, ostali navijači urlali su na njih da prestanu. U jednom kutu tribina počela je tučnjava. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako tvrde naši policajci, Francuzi su u petak ujutro imali imena 35 huligana koji će nekoliko sati kasnije napraviti nerede na utakmici između Hrvatske i Češke u Saint-Étienneu - 13 ih je iz Splita, pet iz Zagreba, pet iz Istre, ostali su iz Osijeka, Slavonskog Borda, Vinkovaca i Vukovara.

Hrvatska policija govori kako su oni francuskim kolegama dostavili imena huligana za koje su imali pouzdane informacije da su osigurali pirotehniku i da će izazvati nerede. Ponudili su im i pomoć, no odgovor od Francuza nisu dobili...

POGLEDAJTE VIDEO:

Da stvar bude apsurdnija, pirotehniku su huliganima, kako saznajemo, osigurali francuski navijači. Oni su, čini se, baklje unijeli na stadion. Naši huligani su imali sve servirano i spremno za diverziju.

>>> Sve o stravičnoj atmosferi među navijačima usred nereda, zašto francuska policija nije prihvatila pomoć od kolega iz Hrvatske, kakvi su sve propusti učinjeni na stadionu, te kakav je incident izazvao hrvatski policajac u zračnoj luci u Parizu neposredno prije Eura  čitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju 24sata.

Foto: 24 sata

Možda vas zanima i ovo:
Message