Obavijesti

News

Komentari 91

'Znam da opozicija želi doći na vlast, ali novi izbori su opasni'

'Znam da opozicija želi doći na vlast, ali novi izbori su opasni'
1

Radimir Čačić ocijenio je da ima 10 posto šansi da se sastavi nova Vlada, 'potpuno drukčija od ove, sa sastavom koji nema ni natruha ideologije'

VIDEO

Radimir Čačić, saborski zastupnik i predsjednik Narodne stranke - Reformisti ocijenio je da ima 10 posto šansi da se sastavi nova Vlada, 'potpuno drukčija od ove, sa sastavom koji nema ni natruha ideologije'. 

- Nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir - rekao je Čačić, prema kojemu bi u novom sastavu svakako bili novi premijer, oba potpredsjednika, a Vlada bi bila oslobođena svih onih koji se služe ideologijom kao podlogom funkcioniranja Vlade.

Na pitanje smatra li ministra Hasanbegovića problemom, Čačić je rekao da ne misli isključivo na njega, nego na svakog tko se na taj način pozicionira. Naglasio je da on osobno ima vrlo korektan odnos s ministrom koji je 'isturen' kao meta mnogima. 

Čačić je gostujući u emisiji RTL Danas komentirao i jedinstvo Mosta, rekavši:

-  Bilo ih je 19, pa 15, pa 12. Činjenice, dakle, govore drukčije. Više vjerujem svojim očima nego tuđim riječima. To je stranka koja nije stranka, koja nema platformu i jasnu strukturu upravljanja, što otvara prostor za takav način promišljanja njihove budućnosti. Bez obzira na to što tu ima vrlo ozbiljnih ljudi, vrlo pozitivnih i dobronamjernih i njihova uloga, bez obzira na katastrofalan rezultat, nije sasvim loša.

Na upit je li spreman podržati novu vladu koju predlaže HDZ, Čačić je rekao:

- Mi nismo dosad ništa od toga čuli. Rekli smo da ćemo podržati i premijera Oreškovića, dati mu šansu kao nestranačkom, stručnom čovjeku, da nema razloga da se ne odnosimo prema njemu kao mandataru dobronamjerno...', rekao je Čačić. Na precizno pitanje je li skloniji novoj Vladi ili novim izborima, odgovorio je 'kad bi moglo, a male su šanse, za tehnomenadžersku vladu bez ideologije, to je sigurno nama blisko.

Čelnik Reformista smatra da su novi izbori vrlo opasni.

- Znam da opozicija hoće na vlast, pa što god to koštalo državu. Ali ako ne možemo formirati ozbiljnu vladu, ne ovo što sad imamo, to je tragično, onda novi izbori, što prije' - zaključio je Čačić.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.