Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Znate li od koje se kulture može dobro živjeti?

Domaći pivarski ječam je čvrst i bogatog klasa, a proizvodnja mu se u potpunosti kontrolira. Njegova kvaliteta čini ga idealnim prirodnim sastojkom koji Karlovačkom pivu daje prepoznatljiv pun okus

Foto: HEINEKEN Hrvatska

Da hrvatska poljoprivreda ima potencijala i svojih svijetlih primjera nije nepoznato. Nerijetko mediji pišu o poljoprivrednim kuluturama koje su profitabilne i donose dobru zaradu, ali i  o pojedincima, poljoprivrednicima koji polako mijenjaju vizure domaćih polja.

Naravno, u sve se mora uložiti trud i novac, a potrebno je i određeno znanje, no kada se kreće u poljoprivredni biznis dobro je znati koje su kulture najisplativije. Lješnjak, aronija, kamilica, smilje neke su od poljoprivrednih kultura koje ostvaruju izvanredne prinose i zaradu.

Međutim, postoji još jedna poljprivredna kultura koja postaje pravi hit – pivarski ječam.

Foto: HEINEKEN Hrvatska On posljednjih godina ostvaruje svoj potencijal na domaćim, mahom slavonskim poljima. Tako iz godine u godinu zauzima sve veće površine, uz prinose i otkupnu cijenu koja je veća od, primjerice, one za pšenicu. Prema podacima Poljoprivredno prehrambenog kompleksa iz Nove Gradiške, prošle su godine otkupili rekordnu količinu pivarskog ječma – više od 66.000 tona. 

U čemu je tajna uspješnosti ove poljoprivredne kulture? Tajna je u velikoj potražnji za ječmenim sladom, jednim od ključnih sastojaka piva. Upravo je ječmeni slad zaslužan za puno toga što povezujemo s pivskom kulturom kakvu trenutno poznajemo, a Karlovačko je proizvedeno od ječma isključivo s hrvatskih polja. 

Domaći pivarski ječam je čvrst i bogatog klasa, a proizvodnja mu se u potpunosti kontrolira. Njegova kvaliteta čini ga idealnim prirodnim sastojkom koji Karlovačkom pivu daje prepoznatljiv pun okus. Ovo pivo može se pohvaliti time da u svojoj recepturi ima poljoprivrednu kulturu koja stiže isključivo s naših polja. To predstavlja izravnu podršku hrvatskim poljoprivrednicima i gospodarstvu, a potrošači mogu biti sigurni da svakim gutljajem Karlovačkog piva pomažu domaćoj poljoprivredi te istovremeno uživaju u nečemu što su domaći poljoprivrednici uzgojili na svojim poljima. 

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message