Obavijesti

News

Komentari 201

VIDEO Zokiju pobjeglo: 'Ovo je sad s*anje prirodne katastrofe'

VIDEO Zokiju pobjeglo: 'Ovo je sad s*anje prirodne katastrofe'
3

Milanović je poručio da je Ustavni sud donio odluku s kojom se ne slaže, jer smatra da Stožer djeluje protuustavno. Napravio je mali lapsus, rekavši s*anje umjesto stanje, ali se brzo ispravio

VIDEO

Predsjednik države Zoran Milanović komentirao je odluku Ustavnog suda prema kojoj su, među ostalim, i odluka o zakonitosti rada Stožera koju su ocijenili ustavnom.

Rekao je da je Ustavni sud političko tijelo koje je donijelo političku odluku s kojom se on ne slaže jer i dalje misli da Stožer djeluje protuustavno, obzirom da je trebalo primijeniti ustavnu odredbu o izvanrednom stanju.

POGLEDAJTE VIDEO Milanovićev lapsus: Ovo u državi je s*anje prirodne katastrofe

Pokretanje videa...

Zoran Milanović s*anje 00:43

 

- U Hrvatskoj je de facto izvanredno stanje. To nije ratno stanje. To od početka naglašavam. Plašili su nas izvanrednim stanjem, ali mi, kao i cijela Europa, živimo u izvanrednom stanju. To nije normalno stanje. I upravo zato u takvoj se situaciji primjenjuju posebne mjere, i to je sve. Ratno stanje je nešto sasvim drugo. Ovo je sranje... stanje prirodne katastrofe, ustvrdio je Milanović - čiji je lapsus snimio RTL.

Milanović: Odlukom Ustavnog suda rasprava o radu Stožera neće prestati

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak da se Ustavni sud 'prepao' odlučujući  o ustavnosti epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, te procijenio da odlukom Ustavnog suda o zakonitosti mjera, rasprava o radu Stožera neće prestati.

 "Tu se određena ljudska prava suspendiraju i to na duže vrijeme. Donesen je jedan vrlo nejasan i labav pravni okvir i Ustavni sud se prepao, ali to je ljudski", rekao je Milanović novinarima, komentirajući odluku Ustavnog suda da su epidemiološke mjere Nacionalnog stožera CZ donesene u skladu s Ustavom.

Mjere stožera su zakonite, ali zabrana rada nedjeljom nije bila u suglasnosti s Ustavom
Mjere stožera su zakonite, ali zabrana rada nedjeljom nije bila  u suglasnosti s Ustavom

 "To je sad takva odluka, bit će problema zbog nje, to nije mudra odluka po meni i u tom smislu ja je primam na znanje. Ne mogu protiv nje, ali neću šutjeti i branit ću Ustav i ustavne slobode onako kako ih vidim i doživljavam", izjavio je Milanović na Plesu odgovarajući na novinarska pitanja o odluci Ustavnog suda o Stožeru. 

 Ustavni je sud političko tijelo, koje je u slučaju Stožera donijelo političku odluku, kazao je predsjednik Republike, dodavši da je to pravilo demokratske igre.

 Ustavni sud RH u ponedjeljak je zaključio da su zakoni koje je o ovlastima Nacionalnog stožera civilne zaštite donio Hrvatski sabor, u skladu s Ustavom, te da su u skladu sa zakonom odluke Nacionalnog stožera CZ donesene zbog epidemije koronavirusa, osim odluke o neradnoj nedjelji, na početku epidemije.

Na Plesu održan svečani doček 12. hrvatskog kontingenta iz misije u Afganistanu

 Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Milanović jučer navečer je na Plesu, u vojarni 91. zrakoplovnog krila “Pukovnik Marko Živković” nazočio svečanom  dočeku 12. hrvatskog kontingenta iz misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

 Na pitanja novinara nakon svečanog dočeka Milanović je ponovio i svoje stajalište da je u Hrvatskoj izvanredno stanje, stanje prirode katastrofe kao i u cijeloj Europi te ocijenio da rasprava o ustavnosti mjera Nacionalnog stožera neće prestati.

 Dodao je da je još prije nekoliko mjeseci 'upozoravao kako se u slučaju Stožera gradi kuća bez pravnih temelja'.

'Kao što smo i govorili, Stožer je radio s ciljem zaštite građana'
'Kao što smo i govorili, Stožer je radio s ciljem zaštite građana'

 Drži da se takva situacija mogla elegantno izbjeći i da se "onda ne bi svaki put postavljalo pitanje jesi li nadležan, odakle ti pravo da mi to naređuješ, je li to tvoje naređenje postoji ili je fikcija".

 Predsjednik Milanović smatra kako se o odlukama Ustavnog suda treba raspravljati, jer su to važne društvene teme.

 "To se zove opismenjivanje nacije. Ljudi trebaju raspravljati o svemu, ako je nešto nepravedno i suprotstavit se tome. Ovo je naprosto jedan strah od kritike", odgovorio je Milanović upitan za stajalište nekih HDZ-ovaca da se o odlukama Ustavnog suda ne raspravlja.

  No, predsjednik Republike ne dijeli ni stajališta dijela oporbe da Ustavni sud treba ukinuti.

  "A ukidanje Ustavnog suda - ne naravno; ali on je politička ustanova, to nije redovan sud. To nema neke duboke veze s klasičnim sudovanjem", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava