Obavijesti

News

Komentari 87

'Zoran Milanović je Vrhovni zapovjednik i vrhovni lažljivac. Mobitel sam imao u pauzi'

'Zoran Milanović je Vrhovni zapovjednik i vrhovni lažljivac. Mobitel sam imao u pauzi'

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković sazvao je presicu nakon što je predsjednik Republike opleo po njemu. Poručio je kako mu neće uzvraćati istom mjerom, ali prepričao detalje sa sjednica Vijeća

VIDEO

Nije mi bila namjera danas davati izjave, ali moram reagirati s obzirom na težinu izgovorenih riječi, neistine i pomalo uvredljive ocjene Zorana Milanovića, poručio je predsjednik Sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković po kojem je danas predsjednik Republike žestoko opleo. 

Otkrio je kako je Jandroković, nazivajući ga Njonjo i Gogi, imao mobitel za vrijeme sjednica Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, a na kojima se mobiteli moraju ostaviti po strani iz sigurnosnih razloga. 

'Dogovorili smo se da neće biti mobitela. Da je u tarzanicama došao, manje bih se iznenadio'
'Dogovorili smo se da neće biti mobitela. Da je u tarzanicama došao, manje bih se iznenadio'

- Kad imamo ovakvu epidemiološku situaciju i preko 50 mrtvih dnevno, moram reći da me sram polemizirati s tim čovjekom nakon onog što je izgovorio, ali to je pitanje digniteta i časti nakon uvreda. Dakle, što se tiče sjednice Vijeća, ja nisam imao mobitel. Mobitel mi se zatekao nakon stanke koju smo imali između dvije sjednice. I nakon upozorenja, ja sam ga odnio tamo gdje je bio cijelo vrijeme tijekom sjednice Vijeća za obranu. To nije nitko problematizirao jer je bilo u samom početku sjednice za Nacionalnu sigurnost, ali, evo, vidim da se čak i takve situacije pokušavaju iskoristiti za difamaciju suprotne strane - rekao je. 

Osvrnuo se i na optužbe Milanovića da je divljački verbalno nasrnuo na čelnika Glavnog stožera OSRH Roberta Hranja.

- Ja vam ne mogu, nažalost, sadržaj prepričati i iznositi detalje, ali mogu na isti način na koji je to učinio Milanović ispričati što se doista dogodilo. Osim što je kontinuirano kroz cijeli sastanak upadao u riječ admiralu Hranju i žao mi je što javnost ne vidi kakav je odnos između njih dvoje, dogodila se jedna situacija u kojoj je Milanović dao ocjenu stanja vojske na način koji je zaprepastio, bila je to vrlo teška ocjena stanja i kada sam se javio za riječ pitao sam admirala što on misli i tu mu Milanović nije dao da odgovori. Admiral je bio voljan odgovoriti, ali mu nije dao pa je počeo i meni uzimati riječ, a ja sam inzistirao da admiral odgovori. Tu je dolazilo do verbalne neugodne rasprave između Milanovića i mene, to je istina, ali on je naučio da bezobrazlukom zadominira prostorom u razgovoru sa svojim suradnicima, ali ne znam otkud mu pravo da oduzima riječ nekome tko nije dio tog kruga- prepričao je Jandroković dodavši kako Hranj nije negirao u priopćenju činjenicu da mu Milanović nije dao govoriti. 

'Milanović je Vrhovni zapovjednik i vrhovni lažljivac'

- On je nakon pet, šest, sedam minuta te verbalne rasprave između Milanovića i mene došao u priliku da odgovori i to je to divljaštvo o kojem Milanović govori. On je zaista zadnji koji može nekoga prozivati za divljaštvo - rekao je i dodao kako ima tu još elemenata koji su zanimljivi. 

- Na dan same sjednice izašao je tekst u jednom tjedniku gdje iz Ureda predsjednika govore da ja stojim iza ministra Banožića i da sam ja kreator tih sukoba, što ej potpuno suludo i netočno. Pa onda dan prije kada sam bio na sastanku koji je sazvao premijer sa zapovjednicima, on dovodi u pitanje pravo da ja kao predsjednik Sabora i član Vijeća za obranu sudjelujem. Radi se o nekoj vrsti patološke opsjednutosti, ne znam iz kojeg razloga me kontinuirano pokušava uvući u blato koristeći najvulgarnije uvrede na moj račun - poručio je naglasivši kako mu ne misli na taj način uzvraćati Milanoviću jer je, osim što je Vrhovni zapovjednik, i vrhovni lažljivac. 

- U načinu vrijeđanja Milanovića nitko ne može pobijediti - poručio je istaknuvši kako Milanovića nije briga ni za Covid, ni vojsku, Hrvate u BiH, SDP ni HDZ. 

- Njegova jedina briga je on sam, ima naglašenu potrebu da ističe samog sebe, a sve su ovo instrumenti kako bi on naglasio vlastiti ego. Svi koji su impresionirani onim što on radi, neka budu svjesni da on to radi samo za sebe - istaknuo je Jandroković. 

O uhićenju Gabrijele Žalac i njenoj sudbini u HDZ-u

Upitan o sudbini uhićene bivše ministrice Gabrijele Žalac, koja je članica Predsjedništva HDZ-a, Jandroković je istaknuo kako čekaju odluku suda nakon koje će uskoro imati sastanke stranačkih tijela na kojima će donijeti odluku.

- Nisam ja taj koji u ovom trenutku o tome mogu govoriti, ali znate kakva je bila praksa do sada - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu