News

Komentari 10

Žrtva talačke krize upozorila je na propuste institucija: 'Sad ih molim da mi više ne pomažu'

Žrtva talačke krize upozorila je na propuste institucija: 'Sad ih molim da mi više ne pomažu'

Prigovore je slala MUP-u, ministru Davoru Božinoviću, Centru za socijalnu skrb, sudovima..., ali je odgovor uvijek isti - "nije bilo propusta, sve je rađeno prema zakonu"

Višesatna talačka kriza u zagrebačkim Dugavama prošlog vikenda je srećom završila bez ozlijeđenih, a žena koja je s djecom bila zarobljena za Dnevnik Nove TV je ispričala da strahuje od njegova izlaska iz istražnog zatvora. 

Problem traje već godinu i pol, otkada se vratila iz sigurne kuće, a od tada joj je bivši suprug prijetio pištoljem te se s istim pištoljem samoozlijedio pred zgradom u kojoj živi. Prijavila ga je i jer joj je ugradio GPS uređaj u auto, a navodi da konstantno krši mjere zabrane približavanja. Protiv njega vode pet postupaka. Strah ju je, ali kaže kako je navikla računati samo na sebe. 

Upozorila je i na niz propusta institucija koje ju nisu zaštitile, posebno 3. siječnja kada joj je rečeno da, ako nema tragova provale u stan, da ga je vjerojvatno sama pustila, a ako nije ona, onda su djeca, ispričala je za Dnevnik Nove TV.

Prigovore je slala na adrese MUP-a, ministra Davora Božinovića, Centra za socijalnu skrb, sudova..., ali je odgovor uvijek isti - "nije bilo propusta, sve je rađeno prema zakonu". Od institucija, kaže, nema nikakve pomoći, a svojim postupcima puno otežavaju žrtvi. Zamolila ih je i da joj više ne pomažu.

Najčitaniji članci