News

Komentari 6

Detalji talačke krize u Zagrebu: Ženu i djecu zatočio u stanu, terete ga za niz kaznenih djela

Detalji talačke krize u Zagrebu: Ženu i djecu zatočio u stanu, terete ga za niz kaznenih djela

Osumnjičenom 43-godišnjaku već su ranije bile izrečene sudske mjere koje je on prekršio. Svoju bivšu partnericu i djecu silom je zatočio u stan u Dugavama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su istragu nad 43-godišnjakom zbog talačke krize proteklog vikenda u Dubravi.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 15. siječnja oko 14 sati na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici, dočekao oštećenu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana. U namjeri da zaštiti djecu i sebe, pokušala je zatvoriti vrata stana što joj muškarac nije dopustio već ih je ugurao u stan, da bi potom uzeo ključeve stana i zaključao vrata s unutarnje strane, navodi policija.


 
Nadalje se sumnja da je osumnjičeni po ulasku u stan onemogućio oštećenima izlazak iz stana kao i bilo koji oblik traženja pomoći. Na traženje oštećene u više navrata, da nju i djecu pusti, on je to odbijao dok je ispred ulaznih vrata stana ostavio poruku napisanu na papiru iz čijeg sadržaja se nedvojbeno posumnjalo u protupravno ponašanje, ali ujedno i potrebu te mogućnost ostvarivanja kontakta s njim.


 
U tom trenutku na mjesto događaja pristupili su policijski službenici da bi osumnjičeni u samom početku odbijao suradnju, a zbog specifičnosti događaja pritom vodeći brigu o sigurnosti osoba u stanu kao i ostalih građana, pristupili su i taktički timovi policije s pregovaračem koji je u više navrata uspostavio kontakt i razgovarao s 43-godišnjakom.


 
Osumnjičeni je oko 20 sati otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Kroz kriminalističko istraživanje je utvrđeno da je 43-godišnjak svojim dolaskom na adresu stanovanja oštećene prekršio mjere određene Rješenjem Županijskog suda u Velikoj Gorici, a koje su produljene Rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu. Uz 'protupravno oduzimanje slobode', terete ga i za „neizvršavanje sudske odluke“ i „povredu djetetovih prava“.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci