Obavijesti

News

Komentari 33

Žuljević: Ženi nisam prijetio, a uzi je uspomena na brata Vinka

Žuljević: Ženi nisam prijetio, a uzi je uspomena na brata Vinka
1

Žuljevićeva odvjetnica rekla je da pištolj, kojim je navodno prijetio ženi, nikad nije pronađen.Tvrdi da je njen klijent strahovao da će ga, kao i brata Vinka, ubiti

VIDEO

Osjećam se krivim jedino zbog posjedovanja Micro Uzija koji sam naslijedio od svoga pokojnog brata. Kajem se i molim najblažu kaznu zbog toga. Ali, nisam kriv za prijetnje supruzi. Prijetio joj nisam. Niti je bilo ikakvog fizičkog obračuna 2. srpnja 2016. godine na Branimirovoj u Zagrebu, izjavio je u sudnici Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu Tomislav Žuljević (46),  inače brat Vinka Žuljevića Klice, ubijenog u zasjedi prije tri godine.

Podsjetimo, Žuljevića DORH tereti da je tukao i prijetio ženi i da je imao nelegalno oružje. Optužbe za nasilje je odbacio, no priznao je da je imao mikro uzi koji je uspomena na brata     

On je u četvrtak na sudu rekao da je kobne večeri oko 23 sata Miranda doputovala u Zagreb te je otišao po nju na Autobusni kolodvor. Trebala je prespavati kod njega u Sesvetama i ujutro s njihovim sinom (9) otići u Šibenik.

Žuljević je rekao kako su se tijekom razgovora u automobilu posvađali.

- Rekao sam joj da sam predao zahtjev za razvod i da ne želim davati onoliko veliki iznos alimentacije koji dajem. Na to je naglo podigla ručnu kočnicu. Auto je naglo stao, a ona je udarila glavom u prednji dio kontrolne ploče i izletjela iz auta. Ja sam se, pak, odvezao kući - rekao je Žuljević dodajući da je svađa, po njegovom mišljenju, trajala svega nekoliko minuta. 

Kazao je da je auto bio u trećoj ili četvrtoj brzini, a kad je Miranda povukla ručnu, počeo krivudati.

-  Auto je naglo stao. Bio sam vezan pojasom, ali ne sjećam se je li i ona bila. Nisam izlazio iz auta za njom, već sam otišao kući spavati. Sutradan ujutro na vrata mi je zvonila policija i rekla da me supruga prijavila, ali mi nisu rekli zašto. Na kraju sam proveo cijeli dan u postaji te prenoćio na Oranicama, a prilikom pretresa stana dragovoljno sam policajcima izručio Uzi koji sam imao skriven u sefu na tajnom mjestu - rekao je.

Napomenuo je i kako “isključivo on hrani dijete od svoje invalidske mirovine jer djetetova majka ni onda, a ni danas, ne radi”.

- Pištolj za koji je oštećena navela da joj je njime prijetio, nikad nije pronađen. Okrivljeni je doista osjećao strah nakon pogibije brata i primao je anonimne prijetnje da će završiti kao on. Predložena zatvorska kazna ugrozit će boljitak djeteta - istaknula je Žuljevićeva odvjetnica. Predložila je da se njezina klijenta kazni uvjetnom kaznom s najduljim rokom kušnje.

Presuda je u utorak.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.