News

Komentari 265

Župnik iz Rijeke: Blagoslovite si sami domove, a nama samo pošaljite novac na žiro-račun

Župnik iz Rijeke: Blagoslovite si sami domove, a nama samo pošaljite novac na žiro-račun

Kako je blagoslov kuća u doba pandemije opasan zbog rizika od zaraze korona virusom, pojedine župe odlučile su doskočiti tom problemu po 'uradi sam' principu

Društvenim mrežama kruži dokument koji je poslan iz riječke Župe Svetog Ivana Krstitelja.

U njemu se vjernici pozivaju da sami blagoslove svoje domove, dok novac koji se pri blagoslovu kuća daruje Crkvi vjernici mogu uplatiti na žiro-račun. Tako stoji u pismu koje šalje župnik Mato Berišić sa Škurinja, piše Novi list.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe, piše župnik sa Škurinja na početku pisma.

Nakon toga nabrojio je koje je sve radove župa obavila u ovoj godini i koje planiraju raditi u 2021. pa je nastavio:

– Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe. Od srca vam zahvaljujem na vašem daru! Draži župljani, vi ste Crkva, živa Crkva. Zato vam od srca zahvaljujem što volite svoju župu, molite za svog svećenika i što svoju župu i svećenika materijalno pomažete.

Pozvao je i obitelji koje “potrebuju Caritasa”, da se jave župnom uredu, kako bi dobile potrebnu pomoć.

Na poleđini pisma župnik je vjernicima dostavio molitvu za blagoslov obitelji te ih pozvao da sami na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, blagoslove svoj stan i svoju obitelj.

– Za blagoslov obitelji na stolu pripremite: svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je - zaključio je župnik i na kraju čestitao svim vjernicima predstojeći Božić.

Najčitaniji članci