News

Komentari 14

Žuti alarm za veći dio Hrvatske: Bit će vjetra, grmljavine i kiše

Žuti alarm za veći dio Hrvatske: Bit će vjetra, grmljavine i kiše

Najviša dnevna temperatura od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 32 °C

Postupno naoblačenje sa sjeverozapada s mjestimičnom kišom i pljuskovima, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Na istoku zemlje te osobito u Dalmaciji veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren, mjestimice i umjereno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjereno jugo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okretat će na umjerenu i jaku buru, pod Velebitom i s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 32 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak. 

Danas je za gotovo cijelu Hrvatsku osim krajnjeg juga izdan žuti meteoalarm dok je zbog jakog vjetra u velebitskom kanalu izdan i narančasti alarm.

Sutra će biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u Dalmaciji, prijepodne još i u Slavoniji.

Vjetar uglavnom slab sjeverni, na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura s olujnim udarima poglavito podno Velebita, a na jugu i sjeverozapadni. Najniža temperatur od 12 do 17, na moru između 19 i 24 °C. Najviša dnevna od 19 do 24, na Jadranu između 26 i 31 °C.

Najčitaniji članci