Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zvijer' je sijao strah i trepet: Brutalno ubio čak 140 dječaka!

Luis Garavito (60) poznat i pod nadimkom 'La Bestia' (Zvijer) 1999.godine priznao je silovanje i ubojstvo 140 dječaka, a iako se pretpostavlja da ih je ubio puno više dokazano mu je tek 138 ubojstava

Foto: Murderpedia

Punih sedam godina on je bio strah i trepet Kolumbije, mamio je siromašne dječake da krenu s njim a onda se do smrti iživljavao nad njima.

Kolumbijska televizija je prije točno 18 godina objavila da je Luis Garavito 'Zvijer' priznao silovanja, mučenja i ubojstva 140 djece koja je počinio od 1992 do 1999. godine. Tijekom istražnog postupka policiji je pokazao bilježnicu u kojoj je bilo 140 redaka, svaki simbolizirajući jedno ubijeno dijete.

Velika istraga je počela nakon što je 1997. pronađeno 36 tijela u blizini grada Pereire. Nakon istrage koja je trajala godinu i pol dana Garavito je uhićen.Ubijao je i u drugim gradovima što je dodatno otežalo istragu.

Unakažena trupla su uglavnom bile dječaci između 8 i 16 godina a pronađeni su u blizini šezdesetak kolumbijskih gradova. 

Skupljao male beskućnike i nudio im darove

Garavito je većinu svojih žrtava skupljao s ulica, sa samog dna kolumbijskog društva što je vjerojatno razlog zašto je policiji trebalo toliko puno vremena da ga uhvate. Djeci je nudio darove i novac, a onda ih vodio na duge šetnje prije nego što ih je silovao i ubijao nožem i odvijačem. Često bi ih i raskomadao. To su uglavnom bila siromašna djeca koja su dane provodila na ulici i lokalnim tržnicama kao i mali beskućnici.

Uhvaćen je tek kad su se centralne vlasti zainteresirale za velik broj nestanaka. Garavito je također viđen kako pokušava silovati jednog dječaka i prijavljen je policiji, a onda i uhićen.

Dao je lažno ime i podatke, no, kako je već ranije bio dovođen u vezu s nestancima policija je skupila dokaze, pokazala mu ih, a on je tek tada priznao krivnju.

Foto: Murderpedia

Otac ga tukao, a susjedi ga silovali

Jedan od najgorih svjetskih serijskih ubojica imao je teško djetinjstvo. Otac ga je često tukao, a dva susjeda su ga silovala kad bi im god palo na pamet. To sve je rezultiralo njegovim učestalim i obilatim opijanjem. Kaže da je većinu ubojstava počinio nakon žestokih opijanja. 

Osuđen je na 30 godina zatvora, što je maksimalna kazna u Kolumbiji, ali kako je pomogao policiji pronaći tijela žrtava kazna mu je smanjena na 22 godine. Služi kaznu u kolumbijskom zatvoru čija je točna lokacija nedostupna javnosti.

Foto: Murderpedia Snimke sa suđenja

Može izaći iz zatvora za četiri godine?

Kako se u zatvoru dobro ponaša dogovorio je da bude odvojen od drugih zatočenika jer se boji da će ga ubiti. Također, strahuje da bi ga netko mogao otrovati pa stoga uzima hranu i piće isključivo od nekolicine ljudi kojima vjeruje. No kao zatvorenik se dobro ponaša i ne radi probleme. 

Foto: Murderpedia Luis Alfredo Garavito u zatvoru

Kolumbijski pravosudni sustav je 2006. godine počeo tražiti načine za produženje kazne svirepom ubojici pa iako bi po presudi trebao već za četiri godine izaći vani postoji vjerojatnost da ipak oni koji su počinili strašne zločine prema djeci ne mogu dobiti pomilovanje i da moraju provesti najmanje 60 godina u zatvoru.

Građani Kolumbije su prestravljeni od same pomisli da bi 'Zvijer' mogla opet slobodno šetati ulicama pa se nadaju da će ostati iza rešetaka do kraja života.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message