Obavijesti

News

Komentari 11

Zvizdić: 'Milanovićevi birači su i za promjenu odnosa s BiH...'

Zvizdić: 'Milanovićevi birači su i za promjenu odnosa s BiH...'
3

Zvizdić je upozorio da postoje teme koje predstavljaju probleme u odnosima između dvije zemlje poput izgradnje Pelješkog mosta, odlagališta nuklearnog otpada i statusa imovine tvrtki iz BiH u Hrvatskoj

VIDEO

Predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ocijenio je da je krajnje vrijeme za poboljšanje odnosa njegove zemlje s Hrvatskom i da je to želja svih koji su glasali za Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, objavila je u subotu agencija Fena.

- Oni koji su glasali za Milanovića, glasali su upravo za promjenu odnosa prema Bosni i Hercegovini ili između Hrvatske i BiH", kazao je Zvizdić u intervjuu za ovu agenciju i dodao: "To je ono što očekujemo."

Sarajevo: Predsjedavajući Vijeća ministara na konferenciji za medije nakon neodržane sjednice

Kakvi su bili dosadašnji odnosi? Po njegovu mišljenju, dosadašnji odnosi nisu bili na zadovoljavajućem stupnju.

- Govorim na razini predsjednika, dosadašnji odnosi nisu bili na zadovoljavajućem stupnju međusobnog uvažavanja, poštivanja suvereniteta i integriteta BiH, nego na čestom i bezrazložnom miješanju u unutarnja pitanja BiH i pokušaju jednoga neprirodnog patroniziranja nad svim procesima u regiji i u BiH - rekao je.

Milanović nastavlja podržavati BiH na euroatlantskom putu
Milanović nastavlja podržavati BiH na euroatlantskom putu

Sadašnji čelnik bosanskohercegovačkog parlamenta koji je u prethodnih pet godina bio na čelu Vijeća ministara BiH istaknuo je da su njegova zemlja i Hrvatska važni partneri  povijesno orijentirani jedni na druge i pohvalio je konstruktivnu ulogu koju je u jačanju tih odnosa kao premijer imao Andrej Plenković.

Bio je  "uvijek pozitivno orijentiran" prema BiH, rekao je. Sarajevo se u njegov mandatu moglo uvijek osloniti na vladu u Zagrebu kao na nekoga tko znatno pomaže na putu euroatlantskih integracija. Kaže da ima tema o kojima treba razgovarati.

Zagreb: Novi hrvatski predsjednik, Zoran Milanović, održao govor

Zvizdić je upozorio da unatoč toj činjenici i dalje postoje neke teme koje još predstavljaju probleme u odnosima između dvije zemlje poput izgradnje Pelješkog mosta, potencijalnog odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i statusa imovine tvrtki iz BiH u Hrvatskoj. Te teme, sugerira Zvizdić, treba staviti na stol i o njima treba razgovarati na temelju činjenica i međunarodnog prava.

- Očekujem da Zoran Milanović sve to skupa vrati u institucionalne okvire, u okvire institucija sustava, da njegovi posjeti (BiH) budu na institucionalnoj razini, ne nikako na razini jednopartijskih ili etnički baziranih posjeta - kazao je Zvizdić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.