Obavijesti

Tech

Komentari 0

Fermacell gipsvlaknaste ploče; dobro okolišu, korisne vama

Fermacell gipsvlaknaste ploče; dobro okolišu, korisne vama
3

Za proizvodnju Fermacellovih gipsvlaknastih ploča koriste se isključivo prirodni materijali. Njihovo djelovanje temelji se na snazi čišćenja ovčje vune.

VIDEO

Nova generacija investitora zauzela je vrlo proaktivan stav prema kvaliteti građevinskih proizvoda i načinu ugradnje u objekt. Zahtjevi u pogledu manje potrošnje energije prilikom ugradnje i kasnije prilikom korištenja objekta, zatim sigurnosni, vremenski i cjenovni  zahtjevi ostavljaju malo prostora za kompromis. Svakim danom raste i svjesnost o štetnosti određenih materijala za zdravlje čovjeka i okoliša. Kako bi zadovoljili zahtjeve svojih kupaca, proizvođači građevinskih proizvoda primorani su konstantno razvijati kvalitetu svojih proizvoda.

Da bi se zaista osjećali sigurno unutar svoja četiri zida, želite biti sigurni da ti zidovi ne emitiraju štetne spojeve. Mnogi su već čuli za formaldehid – tvar koja je otrovna u velikim koncentracijama i koju je često moguće dokazati u interijerima. Posljedica mogu biti teška oštećenja zdravlja. Ali i drugi aldehidi i takozvani ketoni, poznati pod kraticom VOCs (hlapljivi organski spojevi), mogu utjecati na čovjekovo zdravlje. Aldehidi su organski spojevi koji se mnogostruko koriste u tehnici, građevinarstvu i kućanstvu. Ketoni su proizvodi oksidacije sekundarnih alkohola npr. otapala, arome, lakovi i linoleumi.

Sa željom da se proizvede inovativni i ekološki prihvatljiv element koji će imati minimalan utjecaj na zdravlje čovjeka i njegovog okoliša, 1980. godine u Njemačkoj po prvi puta se pojavljuje Fermacell gipsvlaknasta ploča za gradnju, zaštitu od požara, kao i ploča za vlažne prostore. Za proizvodnju FERMACELLOVIH gipsvlaknastih ploča koriste se isključivo prirodni materijali. To su reciklirani papir, gips i voda koji se pod visokim tlakom prešaju u stabilne građevinske ploče bez mirisa. Površine ploča u tvornici se premazuju aktivnom tvari na bazi keratina. Djelovanje FERMACELL greenline proizvoda temelji se na ekološkom prirodnom načelu, točnije rečeno snazi čišćenja ovčje vune. Prirodnim procesom se nepovratno kemijski vežu i razgrađuju štetne tvari, a onemogućava se ponovno stvaranje štetne tvari. FERMACELL greenline funkcionira i ispod površinskih obloga, a najbolji je ispod difuzijski otvorenih premaza i zidnih obloga.

Jelušići su ovu pozitivnu ekološku komponentu dodali na listu prednosti Fermacell gipsvlaknastih ploča, no to nikako nije njihova jedina ili najvažnija karakteristika. Izvrsna toplinsko izolacijska svojstva pridonijet će smanjenju potrošnje energije za održavanje ugodne temperature u prostoru, a zvučna izolacija vrlo je važan element koji mora sagledati brojna obitelj Jelušić. Ploče u sustavima zidova kod obitelji Jelušić imaju vatrootpornost oko 90 minuta, otporne su na mehanička oštećenja i vlagu, a posebno su pogodne za ugradnju na unutrašnjoj strani vanjskih zidova gdje vladaju znatne temperaturne razlike. Na zidove od Fermacell gipsvlaknastih ploča možete ovjesiti teže elemente ili uređaje bez bojazni da će doći do oštećenja. Jednostavno i brzo se montiraju, ne zahtijevaju dodatnu obradu zidova, pa su zidovi nakon sušenja glet premaza između spojeva ploča spremni za soboslikarske radove.  

FERMACELL kombi ploče sastoje se od FERMACELL gipsvlaknaste ploče, koja na jednoj strani ima sloj EPS tvrdog stiropora. Ovi građevinski elementi objedinjavaju svojstva stabilne ploče za ugradnju s visokom toplinskom izolacijom ekspandiranog polistirola. Premda su cjenovno skuplje u usporedbi s nekim sličnim proizvodima na tržištu, mnogi izvođači kojima smo se obratili za savjet potvrdili bi da je omjer cijene i kvalitete opravdan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji