Obavijesti

Sport

Komentari 294

Spektakl u Madridu: Barceloni pobjeda u susretu s pet golova

Spektakl u Madridu: Barceloni pobjeda u susretu s pet golova
15

Nogometaši Luisa Enriquea igrat će u polufinalu Kupa kralja. U uzvratnom susretu pobijedili su Atletico s 3-2, pa su s ukupnih 4-2 osigurali nastavak ovog natjecanja

VIDEO

Čak pet golova i dva crvena kartona mogli su vidjeti milijuni gledatelja širom svijeta i one 54 tisuće sretnika na Vicente Calderonu. Barcelona je s 3-2 u uzvratu u Madridu izbacila Atletico i osigurala nastup u polufinalu Kupa kralja , gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda Villarreala i Getafea.

Ivan Rakitić odigrao je dobrih 70 minuta u dresu Barcelone, dok je Mario Mandžukić ostao na klupi Diega Simeonea kroz svih 90 minuta. Možda bi i ušao u igru u drugom poluvremenu da događanja na terenu u prvih 45 minuta nisu natjerala argentinskog stručnjaka da promijeni planove.

Svi golovi u prvom dijelu

Atletico je poveo već u prvoj minuti utakmice. Fernando Torres uspio je primiti loptu na 20 metara od gola, lažnjakom je lako izbacio Javiera Mascherana i mogao se namjestiti na desnu nogu. I savršeno se namjestio, snažan udarac od stative se odbio u mrežu nemoćnog Ter Stegena nakon samo 40-ak sekundi igre.

VIDEO

Barcelona nije dugo čekala. Savršena kontra koju je započeo Leo Messi išla je preko Luisa Suareza , čija lopta u prostor pronalazi Neymara . Brazilac je bio prebrz za obranu Atletica, a dovoljno precizan da prevari Jana Oblaka na golu. U situaciji jedan na jedan pogodio je malu mrežicu za rezultat 1-1 već u devetoj minuti.

Fantastičan ritam nastavljen je dvojbenom odlukom u 30. minuti. Juanfran je probio desnu stranu, došao do ruba kaznenog prostora i pao nakon duela s Mascheranom . Prekršaj nije sporan, sporno je to što je sudac Jesus Gil vidio da je to bilo unutar 16 metara i dosudio penal za domaće. Raul Garcia bio je siguran, vratio je Atletico u vodstvo 2-1.

Rakitićevo ubacivanje za 2-2

I slično kao kod prvog gola, Barceloni je opet trebalo samo osam minuta za odgovor. Prvo je Rakitić bio u dobroj situaciji, snažno je pucao s 15 metara, ali Gimenez je vrhom kopačke uspio promijeniti smjer lopti da završi u korneru. Nije to ispalo pravo rješenje za Atletico, upravo je Rakitić iz kuta poslao savršenu loptu na glavu Sergija Busquetsa , čiji je udarac u svoju mrežu preusmjerio Miranda za 2-2 u 38. minuti.

VIDEO

A ako je već dvojbena situacija u 30. minuti bila na štetu Barcelone, navijači Atletica poludjeli su nakon dvojbene situacije u 41. minuti. Udarac Antoinea Griezmanna koji bi sigurno završio u mreži rukom je pred golom zaustavio Jordi Alba .

Dok su domaći igrači prosvjedovali, Messi je povukao kontru na drugoj strani, pronašao je baš Albu u naletu na lijevoj strani, a ovaj je savršeno ostavio za Neymara na petercu. Brazilac se ušetao u gol, za konačnih 3-2 već prije kraja prvog poluvremena.

Turan gađao suca kopačkom

Do kraja nije bilo golova, ali zanimljiv detalj dogodio se na kraju prvog dijela. Gabi je već imao žuti karton, pa u raspravi s gostima na putu prema svlačionici dobio drugi, što je značilo da Atletico cijelo drugo poluvrijeme mora igrati s igračem manje.

Pravo je čudo da put svlačionice nije išao i Arda Turan , koji je u 48. minuti gađao linijskog suca kopačkom (!) i dobio samo žuti karton . Umjesto toga, nakon niza prekršaja, dva je žuta zaradio Suarez šest minuta prije kraja utakmice, što znači da je derbi završio s pet golova, dva crvena kartona i jednim penalom.

VIDEO

Rakitić i društvo uz 1-0 iz prve utakmice i 3-1 iz Primere sad su stigli do treće pobjede u isto toliko utakmica protiv Atletica. Protivnika u polufinalu doznat će nakon što vide kako Sammir i društvo napadaju Villarrealovih 1-0 iz prvog dvoboja.

  • Atletico Madrid - Barcelona 2-3 (prva utakmica 0-1)
  • Torres 1', Garcia 30' - Neymar 9', 41', Miranda (autogol) 38'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika