Obavijesti

Sport

Komentari 235

I čudesni Howard morao pasti: Lukaku je odveo Belgijce dalje

I čudesni Howard morao pasti: Lukaku je odveo Belgijce dalje
45

Američki je golman prikupio fenomenalnih 16 obrana, no Belgijci su ipak nakon produžetaka pobijedili 2-1 i tako izborili četvrtfinale protiv momčadi Argentine

VIDEO

U posljednjoj utakmici osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gledali smo pravu poslasticu. Belgija i SAD odigrali su povijesni susret nakon kojeg uzdignutih ruku u četvrtfinale na noge Argentini odlazi momčad Belgije s pobjedom 2-1 nakon produžetka. 

Čudesan je na golu SAD-a bio Tim Howard koji je sakupio nevjerojatnih 16 obrana. Upravo je on odveo SAD u produžetke nakon što je obranio čitav niz 'mrtvih' šansi koje su Belgijci imali da u osnovnih 90 minuta riješe utakmicu. 

Od samog početka susreta obje su momčadi krenule žestokim i agresivnim ritmom, te u teškim vremenskim uvjetima s oko 85 posto vlage u zraku trčali 'kao navijeni'. Belgijci su iz minute u minutu opravdavali ulogu favorita, no već spomenuti Howard je već od prvog sučevog zvižduka najavio čudesnu večer. 

U prvih 45 minuta Belgijci su pretrčali 56.180, a Amerikanci 59.800 metara, a u drugom poluvremenu kao da su prebacili u još višu brzinu. Belgija je pritiskala, no Amerikanci nikako nisu 'skinuli gaće'. Iako je nakon 90 minuta bilo 0-0, nitko ne može reći da smo gledali nezanimljivu utakmicu. U fantastičnom i fanatičnom ritmu igrači su nam donijeli i pete produžetke od osam utakmica u osmini finala

Fanatičan ritam i nevjerojatna borbenost

Odlični Howard pokleknuo je tek u 93. minuti kada je Lukaku odlično probio desnu stranu, ubacio u sredinu odakle se lopta odbila do De Bruyna koji vara blok Amerikanaca i gađa suprotni kut za veliko slavlje. 

Amerikanci su se tada morali otvoriti što ih je koštalo na samom kraju prvog produžetka kada je neumorni De Bruyne odlično povukao kontru po lijevoj strani, dao u pravo vrijeme loptu za Lukakua koji je bez problema pogodio za povećanje vodstva. 

No, kada se mislilo da je sve gotovo nevjerojatni Amerikanci se nisu predavali i već u drugoj minuti drugog produžetka Bradley je ubacio u sredinu gdje 19-godišnji Julian Green u svom prvom dodiru s loptom iz voleja pogađa za smanjenje rezultata. Podiglo je to momčad SAD-a koja je fanatično krenula po izjednačenje, a najbliže njemu su došli u 114. minuti nakon odlične akcije iz slobodnog udarca. 

Fenomenalnu akciju iz slobodnjaka brani Courtois

Bradley je s nekih 25-30 metara, umjesto da puca, dao malo ukoso na lijevu stranu odakle lopta brzo ide u sredinu na Dempseya koji pogađa Courtoisa. Bila je to najbolja akcija na SP-u do sada i prava je šteta što nije završila golom. Stisnuli su Amerikanci u zadnjim minutama i imali još nekoliko prilika, no ipak nisu uspjeli zabiti, a Belgijci mogu biti sretni što utakmica nije otišla na penale.  

Belgija je na kraju imala 38 udaraca na gol, od toga 27 u okvir, dok je momčad SAD-a imala 15 udaraca na gol, od toga devet u okvir. 

Na kraju treba istaknuti kako je od osam utakmica u osmini finala slavilo osam pobjednika u svojim skupinama te kako ćemo u četvrfinalnim utakmicama gledati i četiri europske momčadi. 

Parovi četvrtfinala:

  • Francuska-Njemačka
  • Brazil-Kolumbija
  • Argentina-Belgija
  • Nizozemska-Kostarika
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju