Obavijesti

Sport

Komentari 126

Izbacili su Real Madrid iz kupa! Za Beniteza to nije ništa novo

Izbacili su Real Madrid iz kupa! Za Beniteza to nije ništa novo
8

Real Madrid izbačen je iz Kupa kralja! Odluka je to komisije španjolskog saveza nakon što je madridski klub u sastavu protiv Cadiza imao kartoniranog igrača...

VIDEO

Komisija španjolskog nogometnog saveza izbacila je Real Madrid iz Kupa kralja! Madridski klub pobijedio je Cadiz u prvoj utakmici šesnaestine finala kupa, ali u sastavu je cijelo prvo poluvrijeme bio Denis Čerišev koji je zbog kartona u dresu Villarreala lani morao propustiti jednu utakmicu u kup natjecanju ove sezone.

U Realu to nisu znali, Florentino Perez rekao je kako Real ne može biti kažnjen jer nitko nije o suspenziji obavijestio igrača. Cadiz se odmah nakon utakmice žalio i prijavio je Real, a španjolska komisija odlučila je u njihovu korist. 

Real Madrid ima pravo žalbe na ovu odluku.

Panika na poluvremenu

Real je stigao na gostovanje u Cadiz, a Rafa Benitez u prvi je sastav stavio Rusa Čeriševa. Španjolski mediji objavili su dopis koji je španjolski savez poslao na adrese svih kluba u Primeri. Na dopisu su igrači koji imaju kartone, a među njima je bilo i Denis Čerišev. Rus je zaradio žuti karton u dresu Villarreala, lani protiv Barcelone. 

Screenshot

U Realu su to shvatili pred kraj prvog dijela. Na poluvremenu je Čerišev ostao u svlačionici, a Mateo Kovačić bio je na terenu. No bilo je prekasno. 

- Nismo znali ništa o suspenziji. Nije nas kontaktirao ni Villarreal ni španjolski savez. Čim smo čuli, iz dobre volje smo zamijenili igrača - rekao je trener Reala Rafa Benitez.

Sudac pokušao spasiti Real

Emilio Rosanes zvao je u klub i pokušao je doći do nekoga iz Reala nakon što je vidio sastav u najavi utakmice protiv Cadiza. Nije uspio.

- Vidio sam da je Denis u momčadi, a znao sam da ne bi tamo trebao biti. Pokušao sam zvati klub i poslao sam faks, ali nitko mi nije odgovorio - rekao je bivši sudac.

Pravila vrijede za sve, Benitezu nije ništa naučio

Osasuna je lani izbačena iz kupa zbog iste stvari. Komisija španjolskog saveza pokazala je da nema privilegiranih i ista je pravila primijenila na madridski klub.

Rafi Benitezu ovo nije ništa novo. Španjolski trener 2001. godine izbačen je iz Kupa kralja zbog slične stvari. Rafa je tada vodio Valenciju koja je igrala protiv trećeligaša Novelde. Benitez je u momčadi imao četiri igrača iz država koje nisu bile članice EU, a prema pravilima smio je imati samo trojicu. Da stvar bude gora, Benitez je u zadnjim minutama uveo višak "stranaca" i Valencia je izbačena iz natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi