Obavijesti

Sport

Komentari 179

'Inozemni' Dinamo kiksao je u Osijeku, 'bijelo-plavi' uzeli bod

'Inozemni' Dinamo kiksao je u Osijeku, 'bijelo-plavi' uzeli bod
6

Lider hrvatskog prvenstva nije pružio osobito dojmljivu igru na gostovanju u Osijeku. Epilog svega je remi 1-1 s izabranicima Ive Šuška koji su odigrali vrlo borbeno...

VIDEO

Ivo Šušak ostao je "crna mačka" za Dinamo u Gradskom vrtu. Niti u četvrtom pokušaju "modri" nisu uspjeli svladati momčad iskusnog trenera Osijeka, ali su barem uspjeli zabiti gol. Štoviše, mogli su i slaviti, ali su domaćini u završnici izjednačili iz jedne od brojnih prilika.

Rijetko kada je Dinamo krenuo s toliko stranaca u prvoj momčadi. Zoran Mamić na natopljeni je travnjak Gradskog vrta poslao tek dvojicu domaćih igrača, Pavičića i Pjacu, a zaigrali su Portugalci Eduardo, Pinto, Gonçalo i Machado, Argentinac Sigali, Francuz Taravel, Rumunj Mățel te Čileanci Fernandes i Henríquez. Ukupno, dakle, devet stranaca.

Takav Dinamo "internazionale" nije bio posebno raspoložen u prvom dijelu. Prilike su općenito stizale na kapaljku, a većinom su prijetili domaći. Tako je u 18. minuti Slavko Bralić nakon kornera fino pucao glavom u prvi kut, ali je vodstvo "bijelo-plavih" spriječio Mățel čišćenjem s gol-crte.

Gostujući žuti strpljivo su čekali priliku da ugroze gol Mikulića i dočekali je u 26. minuti. Junior Fernandes prošao je po desnoj strani i pronašao Domagoja Pavičića, a povratnik u redove "modrih" precizno je pogodio za vodstvo u prvom udarcu gostiju prema vratima uopće.

Taj je gol bio prvi koji je Ivo Šušak kao trener Osijeka primio od Dinama u Gradskom vrtu. Dosad je ovaj nogometni stručnjak triput vodio "bijelo-plave" protiv "modrih" i svaki put sačuvao praznu mrežu.

Nakon tog gola Dinamo je, zadovoljan rezultatom, nastavio s ne previše napadački orijentiranom igrom, a Osijek tražio šansu iz kontre. Tri minute prije predaha Antonio Perošević pobjegao je zadnjoj liniji Dinama probivši lijevu stranu, ali u ključnom trenutku pred Eduardom dao si je predug "for" i tako propustio priliku zabiti za izjednačenje.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta rastrgano brojnim prekidima, izmjenama i lošim stanjem terena. Dinamo je zaigrao malo bolje, pa je tako Ivo Pinto u 55. minuti prošao sve do peterca Osijeka i dao loptu malo iza leđa Henríquezu, a 11 minuta poslije Fernandes je pucao s 20-ak metara iskosa, a Mikulić pročitao njegov šut.

U samom finišu tenzije su sve više rasle, a sudac Bruno Marić koškanje Matasa i Henríqueza, koje je počeo Osijekov igrač unošenjem u lice, a Čileanac nastavio šamarom, razriješio tek žutim kartonom za obojicu.

Četiri minute poslije, u 84. minuti, Osijek je zasluženo izjednačio. Nakon kornera s lijeve strane Vojnović je pokušao pucati glavom na drugoj stativi, a zapravo je pogodio Jasmina Mešanovića koji je iz blizine bio brži na lopti od Eduarda i zabio za erupciju oduševljenja na Gradskom vrtu.

Izabranici Zorana Mamića tako su nakon šest uzastopnih pobjeda remizirali i dali šansu Rijeci da dođe na sedam bodova zaostatka na vrhu, a Osijek se bodovno odvojio od opasne zone. Na osmom je mjestu s 18 bodova.

MAXtv Prva liga, 22. kolo

  • Osijek - Dinamo 1-1 (Mešanović 84' / Pavičić 26')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli