Obavijesti

Sport

Komentari 79

Dinamo u velikoj tajnosti kupio Damira Šovšića iz Lokomotive

Dinamo u velikoj tajnosti kupio Damira Šovšića iz Lokomotive
4

Damir Šovšić (25) novi je igrač Dinama. "Modri" su ga doveli iz Lokomotive, uskoro će biti predstavljen. I ove je sezone "prometno" na relaciji Kajzerica - Maksimir...

VIDEO

Dugo se Šovšićevo ime spominjalo u kontekstu Dinama. Nakon utakmice Dinama i Slaven Belupa u subotu, taj je transfer konačno završen, a službena objava i predstavljanje igrača na Maksimiru trebali bi uslijediti u ponedjeljak. 

Damir Šovšić (25) iz Lokomotive prelazi u redove starijeg brata, pojačat će konkurenciju u veznom redu. Šovšića je htjela i Rijeka, a spominjao se i grčki PAOK, no na kraju je Damir u transferu obavljenom u tajnosti završio na Maksimiru, piše goal.

Šovšić je počeo u Sarajevu. Igrao je za U-17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U Zagreb je prešao 2008. godine i odigrao 121 utakmicu. Nastupio je za hrvatsku U-21 nogometnu reprezentaciju. Potom prelazi u Lokomotivu. Ove sezone za klub s Kajzerice Šovšić je odigrao devet utakmica, zabio je četiri gola i jednom je asistirao. 

Dinamo i Lokomotiva "predriblali" HNS i Hajduk

Dinamo je nedavno iz Osijeka doveo lijevog beka Bornu Barišića. Ubrzo je Borna završio na posudbi u Lokomotivi. Istim putem krenuli su Zvonko Pamić i Said Husejinović, dok je Jerko Leko prvo posuđen u Lokomotivu da bi raskinuo ugovor s Dinamom i potpisao za "lokose". 

Hajduk je ne tako davno na sastanku s HNS-om tražio da se propisom smanji dopušteni broj igrača na posudbi s 12 na šest kako bi se smanjio protok igrača između Dinama i Lokomotive No Dinamo i Lokomotiva nastavili su po starom. 

Dinamo je još uoči priprema  u Lokomotivu na posudbu poslao Zeleniku, Andrijaševića, Leku, Mamića, Marića i Kolara. A potom je, kako bi izbjegao novu odredbu HNS-a o limitiranju posudbe iz jednog kluba na šest igrača, preko noći raskinuo ugovor s petoricom igrača, među kojima su i trojica mladih reprezentativaca. 

Igrače je odmah uzela Lokomotiva, a Dinamo će imati pravo prvokupa i to po povlaštenoj cijeni. Radi se o Josipu Ćoriću, Ivanu Fioliću, Luki Capanu, Herdiju Prengi i Petru Mišiću. Capan i Mišić su reprezentativci do 21 godine, a Fiolić do 19 godina. Ako netko od njih odigra sjajnu sezonu, osvanut će na Maksimiru. Lokomotiva će dobiti novac, a Dinamo svog igrača natrag. Sve po propisima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao