Obavijesti

Sport

Komentari 203

'Petarda' Kustošiji: Hajduk bez problema u osminu finala kupa

'Petarda' Kustošiji: Hajduk bez problema u osminu finala kupa
28

Nogometaši Hajduka bez poteškoća su se plasirali u osminu finala Hrvatskog kupa svladavši u Zagrebu Kustošiju 5-1. Zabili su - Jonjić, Kouassi, Kiš i Andrijašević

VIDEO

Od utorka zna se i pretposljednji sudionik osmine finala Hrvatskog kupa, a bez ikakvih poteškoća osigurao ga je branitelj titule Hajduk. Momčad Igora Tudora gostovala je u Zagrebu isprašivši Kustošiju s uvjerljivih 5-1.

Obveze koje su ostali sudionici šesnaestine finala odradili prošloga tjedna, učinio je to Hajduk, koji se nakon turbulentnog Jadranskog derbija odlično snašao u vatrenoj 'kvartovskoj' atmosferi Kustošije, koju je bodrilo oko 2000 lokalnih navijača.

No osim sjajne atmosfere domaćin nije mogao pružiti i jak otpor, iako je prvo poluvrijeme umalo završilo bez golova. Hajduk, koji je cijelo vrijeme prijetio, slomio je otpor Kustošije u samo dvije minute krajem poluvremena. U 38. minuti za 1-0 je zabio Jonjić zabivši glavom nakon Bukvinog ubačaja iz slobodnog udarca. Samo minutu kasnije pao je i drugi gol, kojeg je zabio Kouassi nakon nove asistencije sjajnog Harisa Bukve.

- Mi smo odolijevali 37 minuta, ali nakon što smo primili gol, vidjelo se da je ovo drugi 'svemir'. Izgubili smo od boljeg protivnika, ali zato smo ja i moji igrači ostvarili san - rekao je trener Kustošije Velimir Babić.

U nastavku prednost je samo rasla, a na 3-0 Splićana povisio je Kiš, koji je nakon asistencije Andrijaševića zaobišao golmana i rutinski matirao golmana. Andrijašević se našao i među strijelcima zabivši s 12 metara u suprotni kut nakon asistencije Milića.

Za ludnicu u Kustošiji pobrinuo se Ljuboja u 89. minuti, koji je zabio prvi gol domaćina zabivši s desne strane nakon lijepe akcije domaćina.

- Kad mi je došla lopta opalio sam po golu i kad sam vidio da ulazi pao mi je kamen sa srca - rekao je junak Kustošije Željko Ljuboja.

 'Petarda' je pukla samo minutu kasnije, a prvijenac je u dresu Hajduka zabio Maloku.

- Zadovoljan sam, ušli smo ozbiljno u utakmicu. Ovo je priprema za Split, okrećemo se toj utakmici. Sviđa mi se momčad Kustošije, bila je super atmosfera, odlično je ovdje. Svaka čast što se nisu branili - rekao je trener Hajduka Igor Tudor dvaput stisnuvši ruku treneru Kustošije.

Šesnaestinu finala Hrvatskog kupa 9. listopada još trebaju odigrati BŠK Zmaj iz Blata i Rijeka, koji su zamijenili domaćinstva te će utakmicu odigrati na Kantridi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"