Obavijesti

Sport

Komentari 429

Hajduk je izbacio Šahtjor pred gotovo 30.000 duša na Poljudu

Hajduk je izbacio Šahtjor pred gotovo 30.000 duša na Poljudu
22

Hajduk je pobijedio Šahtjor 3-0 u uzvratu 3. pretkola Europske lige. Sušić, Maglica i Gotal su bili strijelci. Hajduk ima mjesto u ždrijebu doigravanja za Europsku ligu...

VIDEO

Hajduk je u finalnoj rundi doigravanja za Europsku ligu! "Bili" su pred gotovo 30,000 navijača na Poljudu pobijedili kazahstanski Šahtjor 3-0 golovima Tina-Svena Sušića, Antona Maglice i Sandra Gotala. Hajduk je prošao dalje s ukupnih 5-4, nakon 4-2 poraza iz prve utakmice u Kazahstanu.

Tudor je najavio kako će se njegovi igrači "bacati na glavu". Tako je i bilo. Hajduk nije dao puno šansi Kazahstancima. Splićani su nakon prvih 45 minuta imali 75 posto posjeda lopte. Šahtjarovi ubačaji "s parkirališta" nisu bili učinkoviti kao u prvoj utakmici. Hajduk je naučio lekciju. 

Sušić je majstor

Poveli su "bili" eurogolom Sušića u 14. minuti utakmice. Majstorski je Sušić zabio lijevom nogom sa 17, 18 metara. U rašlje. Hajduk je dominirao, a nagrada je stigla u 36. minuti utakmice kad je nakon ubačaja Avdije Vršajevića loptu u gol poslao Anton Maglica. Hajduk je već nakon nešto više od pola sata imao rezultat za 4. pretkolo.

Pokrivač je umalo utišao Poljud

U drugom poluvremenu pritisak Hajduka je malo pao. Kazahstanci su postajali sve opasniji, a Poljud je utihnuo dvije minute prije kraja utakmice. Nikola Pokrivač je pucao, lopta se od Maloče odbila i ostavila Kalinića na krivoj nozi. Ali golman Hajduka je fantastično reagirao i spasio klub. 

Šahtjor krenuo po sve - dobio ništa

U zadnjim minutama utakmice gosti su krenuli na sve ili ništa. Hajdukovci su se grčevito branili i izbacivali loptu ispred Lovre Kalinića, a nakon jednog takvog izbacivanja "bili" su krenuli u kontru. Sandro Gotal sjurio se prema golu kazahstanske momčadi i zabio za 3-0.

Ta divna splitska noć

Sjajna je ovo večer za splitske klubove. Prvo je RNK Split preživio na gostovanju u Odesi kod Černomoreca. Čudesni Andrija Vuković imao je svoj dan. Sjajno je branio, sačuvao mrežu, a Split je prošao u četvrto pretkolo. Nakon splitovaca, to je uspjelo i Hajduku pa ćemo u ždrijebu razigravanja za Europsku ligu imati četiri kluba: 

Dinamo, Hajduk, Rijeku i Split.

Europska liga, 3. pretkolo, uzvrat:

  • Hajduk - Šahtjor 3-0 (Sušić 14, Maglica 36, Gotal 90 + 5)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 429
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade