Obavijesti

Sport

Komentari 192

HRT je napao Šukerov savez: Oštetili ste hrvatske građane

HRT je napao Šukerov savez: Oštetili ste hrvatske građane
1

Za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela i dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, stoji u priopćenju HRT-a

VIDEO

Iznosom koji smo ponudili Hrvatskom nogometnom savezu dvije godine se može emitirati emisija o kulturi ili znanosti ili godinu dana emisija o klasičnoj glazbi, odgovor je HRT-a na prozivke Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmicu Hrvatske i Rusije mogu gledati samo korisnici MAXtv-a, nakon što je Davor Šuker odbio, odnosno, kako tvrdi HRT, ignorirao ponudu za otkup prava prijenosa, što je zapravo ista stvar. Hrvatski nogometni savez okrenuo se privatnim kućama i prodao prava Areni, članici grupacije srpskog Telekoma.

- Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes - objavio je HNS.

Na dan utakmice stiglo je i priopćenje HRT-a koje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje HRT-a:

"U povodu reakcija gledatelja, potaknutih jučerašnjim priopćenjem Hrvatskoga nogometnog saveza u kojemu se ističe kako će se prijenos nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske moći pratiti na kanalu Arena Sport 1, Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji. 

U tom smislu dio priopćenja HNS-a u kojem se navodi kako se „HRT voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije” upravo potvrđuje HRT-ovu tezu da će se odabirom kabelskoga operatera umjesto nacionalne zemaljske televizije za prijenos utakmice osjetno smanjiti njezina gledanost. Hrvatska nogometna reprezentacija i njezine utakmice nacionalno su važan sadržaj koji treba biti dostupan svima, što se u ovome slučaju nije dogodilo. Nadalje, tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice "uvredljiva ne stoji, a tomu u prilog govori kako nijedna druga nacionalna zemaljska televizija nije bila voljna platiti iznos veći od onoga koji je ponudio HRT.

HRT, posebno u uvjetima krize, savjesno raspolaže sredstvima prikupljenima od pristojbe te u svakome trenutku nastoji pomiriti javni interes, ali i odgovorno raspolagati novcem, stoga čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše