Obavijesti

Sport

Komentari 83

Mamić: Petev neće biti trener, a Halilović ne odlazi u Bayern...

Mamić: Petev neće biti trener, a Halilović ne odlazi u Bayern...
8

Trenerova odgovornost je najveća. Branko Ivanković otišao je iz Dinama zbog loših rezultata. Pa nismo mogli zamijeniti 25 igrača, rekao je Zoran Mamić na "presici"

VIDEO

Nakon što je Branko Ivanković treći put u karijeri dobio otkaz u Dinamu, novinarima se obratio Zoran Mamić, sportski direktor "modrih" koji će na klupi biti do zime, zajedno s pomoćnicima Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem

Isti je trojac "uskočio" i nakon odlaska Krune Jurčića iz Maksimira.

- Nismo mogli zamijeniti 25 igrača, trener je bio taj koji je morao platiti, njegova je odgovornost ipak najveća. Branko Ivanković otišao je zbog loših rezultata - rekao je Zoran Mamić.

Dinamo u posljednje vrijeme igra jako loše. Samo dva dana uoči europske utakmice protiv PSV-a na praznom Maksimiru "modri" su ostali bez trenera. Otkaz Ivankoviću stigao je nakon još jedne blijede partije Dinama u HNL-u i poraza od Splita. Ivanković je nakon te utakmice rekao kako se Dinamo diže sve više te da jedino nedostaje rezultat. S Tancem se baš i nisu složili u Dinamu.

- Čeka nas utakmica u ne baš dobroj atmosferi što se tiče momčadi, a i stadiona bez publike. Situacija dugo nije bilo tako loša i prije smo gubili u Europi, ali sad se gubi i u hrvatskoj ligi. Vjerujemo da brzo možemo vratiti se u pobjednički niz. PSV je jak, dosta su mlađi od nas, rastrčani i poletni. 

'Ne znam koliko ću ostati na klupi'

Kriza se morala detektirati i ranije.

- Tko to može kirurški točno detektirati taj je genijalac. Sve je došlo brzo, ali nema alternative. Ne bih sad govorio hoću li ostati do zime, više od toga ili otići sutra, to sad nije tema - rekao je Mamić i najavio pozitivan rezultat protiv Nizozemaca:

- Bod bi bio dobar, ali želimo pobjedu. Da mislim da to ne možemo ne bih ni preuzeo momčad. Obavili smo puno pojedinačnih i grupnih razgovora. Sigurno ćemo izgledati drugačije, vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. 

Zoran ima maksimalan omjer nakon što je kratko preuzeo klupu Dinama nakon otkaza Jurčiću poslije Austrije Beč u Maksimiru. Dobio je Slaven, Austriju u uzvratu te Istru, a nada se nastavku niza.

'Momčad je u većem ponoru nego nakon Austrije'

- Lijepo bi bilo nastaviti niz, ali momčad je sad u većem ponoru i u lošijem stanju nego nakon poraza od Austrije - rekao je mlađi Mamić i ponovio:

- Ne želim biti trener, no moja je odgovornost kao sportskog direktora bila da preuzmem momčad. Ako treba učinit ću to i opet.

Kako stalne smjene utječu na igrače?

- I ja sam bio igrač pa znam nešto o tome. Kod igrača to prolazi bezbolno, nije to veliki problem.

'O Petevu kao novom treneru nismo razmišljali'

Nakon otkaza Ivankoviću prvo ime koje se nametnulo za novog trenera je Bugar Ivajlo Petev, koji je zbog huligana morao napustiti Levski nakon samo par dana.

- Ivajlo Petev je u Zagrebu i bit će naš gost na utakmici protiv PSV-a  među onih 75 ljudi koji smiju doći na utakmicu. O njemu kao novom treneru nismo razmišljali, rekao je Zoki Mamić.

'Halilović ne ide u Bayern'

Talijanski mediji u utorak navečer pisali su da Alen Halilović potpisuje za Bayern, no Mamić je to demantirao.

- Bayern se interesira već godinu i pol, ali nije istina da odlazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...