Obavijesti

Sport

Komentari 68

Na klupi Dinama? Kad Magath govori, i Mandžo stoji mirno...

Na klupi Dinama? Kad Magath govori, i Mandžo stoji mirno...
1

Kad smo trenirali trčanje po stepenicama, i on bi trčao s nama. Fizička snaga mu je glavna. Uvijek su njegove momčadi fizički jače od protivničkih, kaže Ivan Rakitić

VIDEO

Dolazak Felixa Magatha bio bi doista velik iskorak za Dinamo. Njegov bi dolazak promijenio dosta stvari u klubu, kaže nam Ivan Rakitić, kojega je njemački trener dvije godine vodio u Schalkeu.

Zdravko Mamić se u četvrtak u Nizozemskoj sastao s Magathom. Prvi je razgovor obavljen. Mamić dobro zna da mu treba trener koji će uvesti reda.

- Kad sam otišao u Sevillu, Magathu sam se zahvalio na svemu. Kod njega sam napravio najveći iskorak. Najviše zahvaljujući njemu sam danas to što jesam - rekao je Raketa i prisjetio se trenutaka dok ga je Nijemac vodio u Gelsenkirchenu.

- Drugačiji je od ostalih trenera koji su me vodili. Na trening smo morali dolaziti barem sat vremena ranije, često bi morali ostati na zajedničkom ručku, a nekad se treniralo i dvaput dnevno. Tražio je da po cijeli dan budemo skupa u kampu. Kad smo trenirali trčanje po stepenicama, i on bi trčao s nama. Fizička snaga mu je glavna. Uvijek su njegove momčadi fizički dosta jače od protivničkih - dodao je Rakitić.

U Stuttgartu je Magath vodio Zvonimira Soldu, u Wolfsburgu Ivicu Olića, a prije toga i Marija Mandžukića, kojeg je kaznio s 10.000 eura jer nije poštovao njegovu naredbu da se igrač koji izgubi loptu odmah vrati u obranu. Cijelu momčad znao je kazniti tako da su svi morali po sat vremena biti u “stavu mirno”.

Felix Magath je učio od Branka Zebeca

- Felix je učenik našeg Branka Zebeca. On je imao najveći utjecaj na njega - otkriva Ivan Buljan (63), koji je s Magathom igrao u HSV-u od 1977. do 1981. godine.

- Nakon Zebeca došao je veliki Ernst Happel. Njih su dvojica baš bili treneri ‘čvrste ruke’. Vidjelo se kad je Felix postao trener da je poput njih - kaže Buljan i dodaje:

- Već je kao igrač bio strog i ozbiljan. Nije volio gubiti ni kad smo igrali na treningu. On je sjajan igrač i odličan trener.

Nijemca neki bivši igrači nazivaju posljednjim diktatorom u Europi. Kažu da ga najbolje opisuje riječ tortura, ali dinamovcima baš treba netko takav. Kod Magatha nema šetkanja po terenu. Ako se šetate, onda brzo odletite. Mnogima bi teško pao njegov dolazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 68

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...
PROSLAVILI KAKO I SPADA

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...

Manchester City osvojio je u nedjelju deseti naslov prvaka Engleske, a igrači su jedva dočekali da se opuste i popiju koju čašicu. Proslava je bila u jednom grčkom restoranu
Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP