Obavijesti

Sport

Komentari 125

Najskuplji transfer u povijesti Arsenala: Özila platili 50 mil. €

Najskuplji transfer u povijesti Arsenala: Özila platili 50 mil. €
1

Njemački reprezentativac nadmašio je transfer Santi Cazorle iz Malage od 19,5 milijuna eura. Mesut Özil potpisao je ugovor s Arsenalom do 2018. godine

VIDEO

Arsene Wenger godinama je bio na meti kritika svojih navijača i engleskih medija zbog svoje štedljivosti pri kupovini novih pojačanja. Vrhunac je bio ovog ljetnog transfernog roka kad je francuski trener doveo samo Sanoga i Flaminija i to bez odštete, no u posljednjim satima na Emirates je stiglo veliko ime.

Realov Mesut Özil (24) u večernjim satima, prema službenoj stranici kluba, potpisao je ugovor s 'topnicima'! Isti je vrijedan 50 milijuna eura u trajanju od pet godina. Iako je njemački reprezentativac u ponedjeljak ujutro navodno odbio napustiti 'kraljevski klub' ipak se odlučio za transfer te je postao najskuplji transfer u povijesti londonskog kluba! Time je nadmašena kupovina od 19,5 milijuna eura za Santi Cazorlu iz Malage u prošloj sezoni.

- Iznimno nam je drago što smo potpisali Mesuta Özila. Sjajan je igrač koji se dokazao na klupskoj i reprezentativnoj razini - rekao je u priopćenju menadžer Arsene Wenger.

Nijemac će zarađivati 165.000 eura tjedno, a ugovor će trajati do 2018. godine. Ujedno postaje i najplaćeniji igrač u povijesti, a dogovor Arsenala i Reala pao je danas ujutro nakon što je Özil prošao liječnički pregled u Njemačkoj.

- Dragi navijači Real Madrida, hvala vam za tri prekrasne godine. Moje vrijeme u klubu bilo je jedinstveno i posebno. Neke stvari se razvijaju drugačije nego što bih očekivao prije nekoliko dana. Iako napuštam Real, želim sve najbolje momčadi u budućnosti. Sad se veselim novom klubu - 'topnicima'!

Oduševljen sam što ću igrati u klubu Arsenalovog renomea te u Premiershipu. Bit će to sjajno za moj osobni napredak kao igrač, a posebno se veselim radu s Arseneom Wengerom. Klub ima velike ambicije i veselim se biti dio uzbudljive budućnosti - prvi su dojmovi Özila nakon potpisa. Nosit će dres s brojem 11.

Arsenal je u jednom danu doveo golmana Emiliana Viviana, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Palerma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 125

VIDEO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču