Obavijesti

Sport

Komentari 458

"Mini"kockasti u četvrtfinalu! Moro i Lovren srušili Nijemce

"Mini"kockasti u četvrtfinalu! Moro i Lovren srušili Nijemce
6

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija dobila je europske doprvake Nijemce 2-0 za četvrtfinale SP-a u Čileu! Zabili su Moro i Lovren. Za 1/2 finale igramo s Malijem

VIDEO

U skupini su pali svjetski prvaci Nigerijci , sad i europski doprvaci! Kad smo kod prvaka, Hrvatska je pobijedila Njemačku na Svjetskom prvenstvu u Čileu za igrače do 17 godina! Brekalo je izluđivao Nijemce driblinzima i "lažnjacima", Moro i Lovren su zabijali, a Šemper briljirao na golu za veliku pobjedu ove generacije i četvrtfinale SP-a.

VIDEO

Nikola Moro zabio je u 20 minuti utakmice, a pobjedu je u sudačkoj nadoknadi potvrdio Davor Lovren za ulazak među osam najboljih reprezentacija svijeta. Za polufinale igramo protiv afričkog prvaka Malija koji je bio bolji od Sjeverne Koreje 3-0.

Brekalo, igrač kojeg je nemoguće čuvati

Od prve minute vidjelo se da će Nijemci imati problema s Brekalom. Nitko na turniru još nije zaustavio sjajnog Dinamovog igrača koji je "zakuhao" prvu situaciju na utakmici, nakon toga pogodio prečku pa pokrenuo sve za vodstvo.

Otresao se dvojice Brekalo kao da ih nema pa poslao loptu u šesnaesterac. Dok je Majić razmišljao što će s njom iz pozadine se uključio Nikola Moro i svojim drugim golom na turniru doveo nas je u vodstvo u 20. minuti. Šemper spašavao u prvom dijelu

Nijemci su stvorili tri dobre šanse u prvom dijelu, ali Šemper je branio čudesno. Prvo je skinuo loptu nakon slobodnjaka, potom je fenomenalno izašao na igrača koji je išao jedan na jedan te odnio loptu i nakon toga obranio je zicer najboljem njemačkom igraču Passlacku sa sedam metara...

Hrvatska u prvih 11 s 10 Dinamovih igrača

Kad nije Šemper branio čuda, Nijemci su promašivali nemoguće. Najbolji strijelac turnira Eggestein uspio je promašiti okvir s dva metra. Neometan... Hrvatska je igrala s 10 Dinamovih igrača u prvih 11. Luka Ivanušec je iz Lokomotive.

  • Hrvatska : Šemper, Sosa, Soldo, Kalaica, Hudećek, Ivanušec, Đira (od 57' Đurasek), Brekalo, Moro (od 68' Pasariček), Majić (od 86' Delić), Lovren.

Njemačka je malo pritisnula u nastavku, ali Hrvatska se držala i prijetila preko Brekala i Lovrena na krilima. Prebrzi su bili naši igrači za Nijemce. Kad su pustili Njemačku da se ispuše, naši klinci vladali su travnjakom.

Mogli smo i prije završiti utakmicu, ali dobar je i gol u sudačkoj nadoknadi. Sjajna kontra po lijevoj strani, Brekalo se majstorski rješava jednog i daje Deliću koji ide sam na golmana. Nesebična asistencija za Lovrena na drugoj stativi za konačnih 2-0.

U nedjelju za polufinale

Mali je bio preveliki zalogaj za Sjevernu Koreju. Afrički prvak slavio je 3-0 i protiv njih igra Hrvatska. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 23 sata po našem vremenu, a HTV bi trebao prenositi i taj susret.

Evo i s kim igramo.

VIDEO

Hrvatska za povijest

Nikad u povijesti niti jedna mlađa hrvatska reprezentativna selekcija nije dohvatila četvrtfinale svjetskog prvenstva. Sve do sada.

Kako je to izgledalo na statističkom planu pogledajte na goalu .

SP U-17, osmina finala:

  • Hrvatska - Njemačka 2-0 (Moro 20, Lovren 90)
  • Mali - Sj. Koreja 3-0
  • Brazil - Novi Zeland 1-0
  • Meksiko - Čile 4-1
  • Nigerija - Australija 6-0
  • Južna Koreja - Belgija 0-2
  • Rusija - Ekvador 1-4
  • Francuska - Kostarika 0-0 (3-5 na penale)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 458
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...