Obavijesti

Sport

Komentari 1486

Nastavak dominacije: Perišić lijepim golom donio veliki bod

Nastavak dominacije: Perišić lijepim golom donio veliki bod
51

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Italijom na Giuseppe Meazzi u kvalifikacijama za EP. Italija je povela golom Candreve, a za 1-1 zabio je Perišić

VIDEO

Hrvatska i Italija su se od hrvatske neovisnosti susreli sedam puta, a višestruki svjetski prvaci još uvijek nemaju pobjedu nad 'kockastima'. U utakmici kvalifikacija za EP 2016. na San Siru završilo je 1-1, što je ukupno četvrti remi, uz tri hrvatske pobjede. U prvom međusobnom ogledu na velebnom milanskom stadionu, gdje 'azzurri' nisu nikada izgubili, hrvatska je reprezentacija pokazala puno više i na kraju susreta imala 60-40 u posjedu lopte te 7-2 u udarcima u okvir gola

Hrvatski je izbornik na Giuseppe Meazzi poslao istu momčad koja je donijela bodove iz Sofije, no unatoč odličnom otvaranju i nekoliko poluprilika, Talijani su iz svog prvog udarca na gol poveli. Zaza je odigrao povratnu loptu, a Candreva opalio s 20 metara i pogodio u donji lijevi kut uz samu stativu za svoj prvi gol u nacionalnom dresu. 

Srećom, momčad Nike Kovača nakon toga nije pala već je samo četiri minute kasnije uspjela izjednačiti. Brzo su naši prenijeli igru s desne na lijevu stranu gdje je Perišić primio loptu i ušao u šesnaesterac te opalio, a lopta je praktički prošla kroz ruke velikom Buffonu. Bio je to odličan udarac Perišića, no izjednačenju je 'kumovao' i legendarni talijanski golman. 

Nekoliko minuta kasnije nizozemski sudac Björn Kuipers na kratko je prekinuo susret kada je iz skupine od oko 9000 hrvatskih navijača zapaljena baklja doletjela na travnjak. 

Ozljeda Luke Modrića

Veliki udarac zadobila je hrvatska reprezentacija u 26. minuti kada se Luka Modrić primio za aduktor lijeve noge i signalizirao našoj klupi zamjenu. Umjesto njega ušao je 'domaćin' Mateo Kovačić, a zanimljivo je kako je talijanski izbornik Antonio Conte istog trenutka reagirao i umjesto Pasquala uveo Soriana

Na samom kraju prvog poluvremena Perišić je ubacio s lijeve stane na glavu Mandže, ali odbio je to Buffon, no samo do Olića koji na crti gađa Ranocchiju. Ivica Olić je u svom 100. nastupu za hrvatsku reprezentaciju imao veliku priliku da ponovno matira legendarnog Buffona. 

Hrvatska je nakon sat vremena igre prešla brojku od 400 dodavanja, dok je Italija ostala na 193. Brojka je to koja zorno prikazuje dominaciju hrvatskih igrača koji su Talijanima 'sakrili loptu'. 

Prekid susreta

U 73. minuti ponovno je pala baklja na teren s dijela tribine na kojoj se nalaze hrvatski navijači, a 41-godišnji Kuipers je ponovno prekinuo susret na 15-ak minuta. 

Talijani su nakon nastavka imali nekoliko velikih prilika preko El Shaarawyja koji je radio velike probleme na strani Darija Srne, no najveću priliku za sva tri boda ipak je imala Hrvatska. 

Perišić promašio 'meč loptu'

U 87. minuti Rakitić je sjajnom dugom loptom pronašao Perišića na lijevoj strani, ovaj je izbjegao svoje čuvare i pucao s ruba šesnaesterca iskosa, no lopta je otišla nekoliko centimetara pored suprotne stative. Bila je to meč lopta na San Siru, no pobjegla je pored stative. 

Sve u svemu, veliki je to bod za hrvatsku reprezentaciju koja je i u četvrtom kolu kvalifikacija ostala neporažena. Bodom su najvjerojatnije zadovoljni i Talijani koji su se klasično branili i zapravo igrali na 'nulu. I oni su zadržali tradiciju jer nisu izgubili na San Siru, no dominacija je ipak na našoj strani jer iz sedam međusobnih utakmica, mi smo slavili tri puta, a oni niti jednom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1486
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući