Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nova 'Čile generacija': I bod bi bio dobar protiv domaćina...

Nova 'Čile generacija': I bod bi bio dobar protiv domaćina...
1

Hrvatska u jedan u noći protiv Čilea igra prvu utakmicu SP-a do 17 godina. Brekalo, Moro, Lovren i ostali mladići žele krenuti stopama Bobana, Šukera, Prosinečkog...

VIDEO

Čile je Hrvatima na svjetskim prvenstvima bio prilično sretan. Tamo su, igrajući za bivšu državu, do polufinala na Mundijalu 1962. dogurali Jerković, Marković, Skoblar, Radaković. Svjetski su naslov za mlade 1987. godine osvojili Boban, Šuker, Prosinečki, Jarni, Štimac, Pavličić, Piplica.

Danas svoj čileanski put na SP-u do 17 godina počinje naša nova generacija, predvođena izbornikom Darijem Bašićem. Hrvatska je u skupini A s Čileom, Nigerijom i SAD-om. Prvo u Santiagu igramo protiv domaćina, i to u jedan sat u noći prema našem vremenu.

- Naviknuli smo se na uvjete ovdje. Kad se bude igrala utakmica, temperatura će biti 11 ili 12 stupnjeva. Čeka nas paklena atmosfera, 50.000 gledatelja - javio se iz Čilea naš izbornik Dario Bašić.

Očekivanja u Hrvatskoj su velika, ovo bi mogla biti “zlatna” generacija našeg nogometa.

- I bod je dobar za početak. Skupina je jako teška. Nigeriju smo ljetos pobijedili na turniru, ali smo od SAD-a dvaput minimalno izgubili - dodaje Bašić.

U reprezentaciji je čak 12 igrača Dinama, oni su sad tri-četiri mjeseca kod trenera Marija Cvitanovića, a više ih je od godinu dana u Maksimiru vodio Jozo Bandić. Jozo, dakle, odlično poznaje ovu generaciju.

- Imam velika očekivanja. Ako prođemo skupinu, koja je jako teška, možemo otići vrlo daleko. Možda čak i do samog finala - optimist je Bandić.

Josip Brekalo, Nikola Moro i Davor Lovren trebali bi biti najveći Bašićevi aduti u navali. Trebali bi biti ono što su izborniku Mirku Joziću 1987. na putu prema naslovu bili Davor Šuker, Zvonimir Boban i Prosinečki.

- Naravno da ih je teško uspoređivati s takvim veličinama, ali Brekalo, Moro i Lovren su igrači koji bi trebali napraviti dobre karijere - kaže nam Bandić.

Večerašnja se utakmica igra na stadionu Nacional Julio Martínez Prádanos. Na istom je stadionu Boban 1987. zabio odlučujući penal za naslov svjetskog prvaka bivše države.

- Iskreno se nadam da će ponoviti uspjeh iz 1987. i da će biti svjetski prvaci - rekao nam je nakon plasmana naših “malih vatrenih” u Čile Mirko Jozić.

5 razloga zašto trebaš jesti ribu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade