Obavijesti

Sport

Komentari 5

Predsjednik Pomorca bivši je trener kluba Pabla Escobara

Čelnik čovjek Pomorca proveo je dugi niz godina u latinskoj Americi, a otkrio je i da je bio trener Independientea iz Medellina, kojem je vlasnik navodno bio i Escobar

VIDEO

Dok je predsjednik Zlatko Petričević u klubu, mi smo u štrajku, stav je nogometaša drugoligaša Pomorca iz Kostrene. Neisplaćene plaće, pritisci i ucjene razlozi su za bojkot. Nema seniora, igraju juniori. Točnije, obaraju rekorde. Primili su 11 komada od Dugopolja pa 15 od Rudeša. Najviše što je ikad netko primio u prvoj ili drugoj ligi.

Petričević se navodno dolaskom u klub predstavio kao "spasitelj". Najavio je milijunska ulaganja, spominjao je 250.000 eura svaki mjesec, a uložio je "sitniš". Neki kažu - čak niti to.

Mjesto prvog čovjeka Pomorca samo je posljednja stanica na Petričevićevu životnom putu. Trenirao je meksičke klubove, a u jednom je intervjuu prije nekoliko godina otkrio i da je bio trener Independientea iz Medellina, kolumbijskoga kluba kojem je vlasnik navodno bio narkoboss Pablo Escobar. Išao je, kaže, i na ručkove u vilu Escobarovih, družio se s Robertom Escobarom, Pablovim bratom...

Goran Kovačić/Pixsell

Petričević je sad biznismen, naši izvori kažu da ima škole nogometa u Meksiku te aviokompaniju u Houstonu. Priznao je kako je prvi avion kupio od slavnog Boba Dylana.

Branko Ivanković je kao izbornik Irana Petričevića uzeo za savjetnika 2006. Dugo je radio u Meksiku pa je Tanac odlučio da mu pomogne u pripremi utakmice s Meksikancima.

- Dosta mi je pomogao jer je ostavio velik trag u meksičkom nogometu - kaže Tanac.

U Pomorac je stigao ljetos. Prvi problem pojavio se kad je Rijeka povukla igrače koji su bili na posudbi. A još je i općina Kostrena, koja je vlasnik klupske infrastrukture, smanjila sredstva kojima pomaže...

- Pomorac je udruga građana i skupština je izabrala Zlatka Petričevića za predsjednika. No problemi su počeli već s bivšom upravom, koja je napravila 2,5 mil. kuna duga - kaže zamjenik načelnice Davor Willheim.

Najteže je ipak juniorima Pomorca, koji su ni krivi ni dužni "gurnuti u vatru". Sve su to dečki od 16, 17 godina...

- Molili smo Boga da primimo što manje golova od Rudeša - kaže nam Zvonimir Milić (21).

On je jedan od dvojice igrača Istre 1961 koji su na posudbi u Pomorcu i u ugovoru imaju stavku prema kojoj moraju igrati, ali očito je i tome došao kraj.

- Razgovarao sam s trenerom Istre Igorom Pamićem. Od idućega kola ni ja neću više igrati za Pomorac. Ne želim se više sramotiti - dodao je Milić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju