Obavijesti

Sport

Komentari 66

Tu ne pomaže niti Mourinho: 'Igrači su bez samopouzdanja'

Tu ne pomaže niti Mourinho: 'Igrači su bez samopouzdanja'
3

Bez želje, bez gledatelja, bez forme... Loše nam se piše, rekao je Zoran Mamić. Dinamo je i u Splitu odigrao sramotno i nemoćno, a u njega gotovo nitko ne vjeruje

VIDEO

Golom Dinamu Mate Bilić vratio je vjeru da naslov može u Dalmaciju, a potpuno razotkrio “modru” momčad. U posljednjih pet gostovanja Dinamo je zabio jedan gol, učinak kakav se ne pamti u Maksimiru godinama.

- Momčad je demoralizirana, bez samopouzdanja i želje. Nikakvi Mamićevi motivacijski govori ne mogu ih podignuti, to može i mora isključivo trener - mišljenje je Miroslava Blaževića.

U ovom trenutku čini se kako ‘modre’ iz depresije ne bi izvukao ni Jose Mourinho.

Sammir nema snage, napadači kvalitetu, a upitna je i sigurnost zadnje linije.


- Selekcija igrača je najvažnija. Ne može se uvijek upirati prstom u trenera. Prevelika je fluktuacija trenera, dolaze novi igrači... Nisu treneri ti koji su ih selektirali - smatra Ante Čačić, pod čijim je vodstvom Dinamo imao seriju od 33 utakmice bez poraza.

Branko Ivanković doveden je da podigne momčad, no postigao je upravo suprotno. Spustio ih je na dno.


- Ovakvim pristupom ne možemo nikoga pobijediti - nesretan je bio Zoki Mamić.

Da stvar bude gora, u četvrtak u Maksimiru gostuje PSV.

- Bez gledatelja, bez želje, bez zalaganja i u ovakvoj lošoj formi... Bit će to jako težak zadatak. Ne piše nam se dobro - kaže Mamić.

Branko Ivanković na klupu je sjeo 14. rujna uoči derbija na Poljudu. Pobijedio je Osijek i Rijeku, izgubio od Splita i Hajduka te remizirao sa Zadrom. U Europskoj ligi izgubio je obje utakmice, od Černomoreca i Ludogoreca. Premalo za 150.000 kuna, koliko profesor Ivanković zarađuje na mjesec. Ili 500.000 eura, koliko bi mu trebalo pripasti u slučaju prijevremenog raskida ugovora.

A raskid je vrlo blizu. Nakon Splita Zoki se konzultirao s bratom Zdravkom, no onako “vruć” nije razgovarao o smjeni trenera.

- Ne, o tome se ne razgovara odmah nakon utakmice, nije vrijeme - kaže Zoki, potvrdivši ono što svi znaju - Dinamo je u velikoj, strašnoj krizi.

- Jesmo, nema tu skrivanja. Bitno je kako se izvući.

Ivanković i društvo djeluju kao družina u koju više nitko ne vjeruje. Čak ni Ćiro.

- Baš su me pitali kako će završiti utakmica u Splitu. Rekao sam da će Dinamo biti bolji, ali će izgubiti. Vidi se to jer nemaju samopouzdanja. Na primjer, protiv Ludogoreca su 20 minuta igrali odlično, čak sam ispao budala u društvu tvrdeći da će Dinamo dobiti. E, sad, pitanje je zašto igraju tako samo 20 minuta - zaključio je Ćiro Blažević.

Branko Ivanković posljednji test ima protiv PSV-a. Izgubi li od Nizozemaca, Dinamo će, gotovo sigurno, izgubiti izglede za europsko proljeće. Krenut će tada Mamić u novu kupnju, novu promjenu... Naravno, kao uvijek, prvi će platiti trener...

Tancu jedinica: Dinamo opet podbacio, Bilić za slavlje Splita

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 66

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'