Obavijesti

Sport

Komentari 40

Tudor o Rijeci i tituli: Miješaju se entuzijazam i optimizam...

Tudor o Rijeci i tituli: Miješaju se entuzijazam i optimizam...
1

"Ne mogu reći da razmišljam, ali entuzijazam i realnost se miješaju. Pa normalno je da sa svakim idućim kolom, u kojem si na bod razlike, da raste i optimizam"

VIDEO

Uoči gostovanja u Rijeci, trener Hajduka Igor Tudor zračio je optimizmom. Prije svega jer mu je pouzdani stoper Mario Maloča započeo s treninzima nakon ozljede gležnja, a o njegovom nastupu odučit će se pred početak utakmice. Tudor je najavio kako se veseli derbiju u kojem bi trebao biti prikazan lijep nogomet te kako njegova momčad putuje po pobjedu.

- Liga 10 donijela je određene pomake, volio bih da ovo bude još jedna lijepa, neizvjesna utakmica jer se radi o dvije, po bodovima, izjednačene momčadi. Očekujem puno, kao uostalom i trener Kek – kazao je Tudor, čijoj momčadi statistika daje blagu prednost.

Naime, Hajduk od početka prvenstva nije izgubio niti jedan derbi, dok je Rijeka u sva četiri remizirala.

- Ne vjerujem u statistike i tradicije, ali ljepša je da je statistika na našoj strani, nego obrnuto. Po meni je svaka utakmica za sebe, ne vjerujem kako statistika i tradicija mogu utjecati na rezultat. Ja bih to prokomentirao kao još jedan dokaz da je nama puno lakše igrati protiv otvorenih protivnika, koji se nadigravaju, nego protiv onih koji se zatvore. Tu mi možemo pokazati bolje igre i zato sam optimist uoči gostovanja u Rijeci, jer oni će sigurno igrati otvoreno.

Postali su ozbiljna momčad koju je teško pobijediti. Kvalitetni su, organizirani, imaju odličnu prvu postavu, ali i širinu

Tudor ne smatra kako bi negativna statistika derbija mogla biti opterećenje igračima Rijeke.

- Iz osobnog iskustva znam da igrač za vrijeme utakmice razmišlja o igri, razmišlja kao zabiti gol i pobijediti, o statistici igrači na terenu ne razmišljaju.

Rijeku je pohvalio, ali i njihovog trenera Keka.

- Posložili su se kako treba, postali su ozbiljna momčad koju je teško pobijediti. Kvalitetni su, organizirani, imaju odličnu prvu postavu, ali i širinu. To je ta kvaliteta više, protiv Istre Krstanović s klupe riješi utakmicu, Alispahić sjedi na klupi.... Kek očito radi dobar posao, čak bih rekao i više od toga. Rijeka je ulaskom u EL napravila malu senzaciju i Kek zaslužuje sve moje čestitke, napravio je odličan rezultat.

Mnogi će kao opasnost za mrežu Hajduka u prvi plan istaknuti najboljeg strijelca lige Leona Benka, no Tudor ne razmišlja tako.

- Ne, ni Benko niti bilo kojeg pojedinaca Rijeke. Isto tako bi mi mogli reći da su ključni Kouassi, Iluridze... Svaki igrač može, ali i ne mora napraviti razliku. Mi smo tu gdje jesmo zbog timskog duha. Benko je najbolji strijelac lige i jedan od najboljih pojedinaca, no isto tako u našoj momčadi igraju dva stopera lige Maloča i Milović.

Tudor je u svlačionici održao motivacijski govor, upozorio je igrače na bodovnu razliku u odnosu na Dinamo danas i prije nekoliko sezona, čime im je posredno dao do znanja kako i dalje razmišlja o naslovu prvaka.

- Ne mogu reći da razmišljam, ali ni da ne razmišljam, entuzijazam i realnost se miješaju. Normalno je da sa svakim idućim kolom, u kojem si na bod razlike, da raste i optimizam. To je ljudski i sportski. Ako nakon 20. kola budemo na bod ili dva, bit ćemo još više optimisti. No sve se može promijeniti s dva poraza, zato je jedino normalno da se gleda utakmica po utakmica. Želju imamo, plan ne, on ne postoji u našim glavama – zaključio je trener Hajduka.

Hajduk je i 2010. za Dinamom zaostajao bod nakon 10 kola...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja