Obavijesti

Sport

Komentari 202

Vojnović izvukao Osijek, Istri razigravanje, lokosi u Europi!

Vojnović izvukao Osijek, Istri razigravanje, lokosi u Europi!
9

Završena je sezona MAXtv Prve lige. U samoj završnici Aljoša Vojnović penalom je spasio Osijek ispadanja, a Jerko Leko na isti način Lokomotivi donio Europsku ligu

VIDEO

Aljoša Vojnović zabio je vjerojatno najvažniji penal u karijeri. Penal kojim je tri minute prije kraja utakmice donio Osijeku pobjedu nad Slaven Belupom 3-2 i ostanak "bijelo-plavih" u MAXtv Prvoj ligi!

Istra 1961 odigrala je jednu od najlošijih utakmica sezone i uvjerljivo izgubila kod Zagreba 4-0 te odlazi u razigravanje za ostanak sa Sesvetama.

"Pjesnici" su, pak, bili sekundama daleko od četvrtog mjesta i kvalifikacija za Europsku ligu jer je Lokomotiva gubila kod Zadra 2-1 sve do sudačke nadoknade, kad je Jerko Leko iz penala zabio za remi lokosa i očuvanje četvrtog mjesta.

Raspoloženi Zagreb gurnuo Istru u borbu za ostanak

Iako je jako dugo držala osmu poziciju i bila iznad zone ispadanja, katastrofalnom utakmicom u Kranjčevićevoj Istra 1961 iskompromitirala je sve i sezonu završava na devetom mjestu. Gabrijel Boban doveo je Zagreb u vodstvo tri minute prije kraja prvog dijela, a sve su domaći riješili početkom nastavka.

Filip Krovinović u 57. minuti udvostručio je vodstvo "pjesnika", a deset minuta poslije i asistirao Štiglecu za 3-0. Konačan rezultat postavio je Jurilj, a Puljani su posljednjih pola sata igrali s desetoricom zbog crvenog kartona Jôa. Čekali su zagrebaši dobre vijesti iz Zadra, ali oni im nisu stigle. Završili su na petom mjestu.

Perošević i Vojnović izvukli Osječane

Mateas Delić šokirao je Osječane u Gradskom vrtu postigavši vodeći gol za Slaven Belupo već u četvrtoj minuti. No nisu domaći navijači dugo strepili. Antonio Perošević u 19. minuti izjednačio je rezultat, a 19 minuta poslije donio i preokret "bijelo-plavima".

Špiro Peričić u nastavku je prvo zaveo domaće u crno postigavši nesvakidašnji gol glavom poslije kornera u 75. minuti, kad je katastrofalno reagirao Zvonimir Mikulić. No Peričić je desetak minuta poslije postao pozitivan lik u Gradskom vrtu jer je napravio faul za penal u svom šesnaestercu i pritom dobio drugi žuti karton. Izvođenja se primio Aljoša Vojnović i zabio za spas Osijeka u zadnjim minutama utakmice.

Leko u 93. minuti za Lokomotivu u Europi

Lokomotiva je ove sezone imala puno neobjašnjivih kikseva, a takav joj se smiješio i u Zadru gdje su domaćini bili rasterećeni jer su znali da će sljedeće sezone svejedno igrati u Drugoj HNL. Mirko Marić doveo je lokose u vodstvo u 11. minuti, ali tu je dominacija Zagrepčana stala.

Zadrani su pet minuta prije kraja prvog poluvremena izjednačili preko Krstanovića koji je zabio iz penala nakon faula Bartoleca. Kada je u 12. minuti drugog dijela Filip Anić zabio za preokret Zadra i vodstvo 2-1, lokosima je voda ušla u uši. Znali su da moraju zabiti gol za osvajanje četvrtog mjesta, a on je stigao u posljednjim sekundama utakmice. Terkeš je povukao Bručića, Bruno Marić pokazao je na penal, a Jerko Leko zabio je za veliko veselje lokosa i izlazak u Europu.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Zagreb - Istra 1961 4-0 (Boban 43', Krovinović 57', Štiglec 67', Jurilj 87')
  • Osijek - Slaven Belupo 3-2 (Perošević 18', 38', Vojnović 87' (pen.) / Delić 4', Peričić 75')
  • Zadar - Lokomotiva 2-2 (Krstanović 40' (pen.), Anić 57' / Marić 10', Leko 90+3' (pen.))

Konačna ljestvica 2015./2016.:

  1. Dinamo 88 - prvak, 2. pretkolo LP
  2. Rijeka 75 - 2. pretkolo EL
  3. Hajduk 50 - 1. pretkolo EL
  4. Lokomotiva 46 - 1. pretkolo EL
  5. Zagreb 46
  6. Slaven Belupo 42
  7. Split 41
  8. Osijek 36
  9. Istra 1961 35 - razigravanje za ostanak
  10. Zadar 32 - ispada u 2. HNL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku