Obavijesti

Sport

Komentari 721

Vratili za Vidu: Ludogorec je nanio tešku sramotu Dinamu

Vratili za Vidu: Ludogorec je nanio tešku sramotu Dinamu
1

Ako ste mislili da Dinamo nije mogao gore od poraza protiv Černomoreca na startu Europske lige, prevarili ste. 'Modri' su greškama poklonili pobjedu Ludogorecu 3-0

VIDEO

Nakon ispadanja iz Lige prvaka po svaku cijenu moramo izboriti proljeće u Europi. Moramo si ublažiti bol, a to ćemo uspjeti samo prezimljavanjem u Europskoj ligi, rekao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nakon ždrijeba Europske lige u Monte Carlu.

Kuglice su dale Dinamu prolaznu skupinu što je ulilo nadu za konačni doček proljeća u Europi. No cvijeće 'modrima' uvenulo je onog trenutka kad su započeli natjecanje, a prezimljavanje, po tko zna koji put, ostat će samo san. Černomorec je pobjedom šokirao u Maksimiru, no već u 2. kolu u Sofiji pokazalo se da Dinamo nema kvalitetu ni za Europsku ligu.

Kao što je bio slučaj s Ligom prvaka posljednje dvije sezone, 'modri' su počeli nizati poraze u EL-u, a najnovija 'mušterija' koja se poslužila uzevši tri boda je Ludogorec. Bugarska momčad 'razbila' je Dinamo 3-0!

Bolje reći da se Dinamo sam porazio, a momčad iz Razgrada jednostavno se poslužila katastrofalnim pogreškama 'modre' obrane i 'zahvalila' joj s tri poklon gola. Onaj poraz od Černomoreca izgleda još podnošljivo, nakon jedne od najočajnijih nastupa Dinama u posljednje vrijeme.

Sve je počelo u 12. minuti kad je Ludogorec poveo preko Juninha Quixade, koji je sam i neometan glavom matirao Zeleniku nakon što mu je loptu nakon ubačaja proslijedio Marcelinho. Prvu priliku Dinama zapucao je Soudani u 21. minuti, a rijetke promašaje gostiju kažnjavali su Bugari.

I to na kakav način. U 34. minuti Zelenika je katastrofalno driblao i ispucao, ravno na noge Misidjana, koji atraktivno s 20 metara gađa u rašlje nebranjenog gola.

Soudani je ponovno imao priliku za gol, no Stojanov je ponovo izašao kao pobjednik, ovaj put u 45. minuti. Početkom nastavka Dinamov Alžirac se prometnuo u tragičara promašivši i treći 'zicer' u 50. minuti.

Dakako, Ludogorec je to kaznio, bolje reći, Ivankovićeva momčad sama se po treći put kaznila, ovoga puta za 3-0 domaćina. U 61. minuti Soudani je htio ispucati loptu iz svog 16-erca, no pogodio je Šimunovića, a ista se odbila do Djakova, koji je prihvatio poklon i zabio novi gol za domaćine.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Ludogorec je nakon nešto više od godinu dana čekanja, nakupljene frustracije zbog ispadanja iz kvalifikacija Lige prvaka golom Vide u 98. minuti, 3-2 poraz skupo naplatio.

Dinamo tavori na dnu tablice, tek su prošla dva kola, a tek slijedi 'papirnati' favorit PSV za tri tjedna u Maksimiru. Od sna o proljeću do noćne more iz koje se nikako probuditi u samo dva tjedna...

2. kolo Europske lige, skupina B:

  • Ludogorec - Dinamo 3-0
  • Černomorec - PSV 0-2
  • Poredak: Ludogorec 6, Černomorec 3, PSV 3, Dinamo 0

Tanac: Nemam objašnjenja za greške, sami sebe smo dobili

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 721

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'