Obavijesti

Sport

Komentari 48

Zagreb je osvojio bod protiv Dinama i treći put ove sezone

Zagreb je osvojio bod protiv Dinama i treći put ove sezone
16

Dinamo je došao korak bliže ostvarenju misije neporaženosti u ovoj sezoni MAXtv Prve lige, a Zagreb potvrdio da je "crna mačka" za "modre" izborivši remi treći put

VIDEO

Dražen Medić i Željko Kopić pokazali su se kao neprelazna prepreka Zoranu Mamiću i treći put od četiri međusobna susreta Zagreba i Dinama ove sezone. "Pjesnici" i "modri" odigrali su 1-1 u 33. kolu MAXtv Prve lige na stadionu u Kranjčevićevoj.

Vidjeli smo jednu solidnu utakmicu koju smo mi jako dobro otvorili te dominirali do našeg gola. Prekid nakon našeg gola izbacio nas je iz ritma, a do poluvremena se više nismo vratili na svoju razinu - rekao je nakon utakmice Zoran Mamić, trener Dinama.

- U nastavku smo bili puno opasniji, imali 3-4 prave prigode za pogodak, ali nismo zabili. Rezultat je objektivan, čestitam Zagrebu na tom uspjehu, u nogometu mora i toga biti - zaključio je.

Ángelo Henríquez najavio je ozbiljnu kandidaturu za najboljeg strijelca lige 18. prvenstvenim golom već u šestoj minuti utakmice. Ivo Pinto prošao je po desnoj strani, a Livaković odbio do Čileanca kojemu nije bilo teško zabiti za 1-0. Andrej Kramarić sad mu bježi tri gola tri kola prije kraja.

Unatoč primljenom golu, momčad Zagreba nije se raspala, već je relativno uspješno zaustavljala napade gostiju. Medić je izvadio sina Lovru iz igre već u 29. minuti, nezadovoljan njegovom igrom, a zamijenio ga je Miroslav Konopek.

U samoj završnici prvog dijela domaćin je izborio penal nakon što je Sigali srušio Krovinovića. Izvođenja se primio Josip Jurendić kojemu je Eduardo obranio šut, ali mu i dao šansu iz odbijanca koju je kapetan "pjesnika" i iskoristio.

Dinamo je u drugom poluvremenu digao tempo i mogao slaviti da je Hilal Soudani pogodio barem jednu od brojnih prilika, ali nepreciznost i odlična predstava Dominika Livakovića Zagrebu su ipak osigurali bod za približavanje Lokomotivi na dva boda.

Počeli smo igrati tek nakon sedme minute i vodstva Dinama. Otad pa do kraja utakmice bilo je trenutaka u kojima smo potpuno dominirali. Mislim kako smo u globalu mi bolje kontrolirali igru i teren te da smo apsolutno zasluženo osvojili ovaj bod - kazao je Željko Kopić, trener Zagreba te dodao:

- Pokazali smo da protiv prvaka države, ali i momčadi koja nema niti jedan poraz, možemo uživati u igri i igrati naš nogomet. Sretni smo s današnjom prezentacijom, dečkima sve čestitke.

MAXtv Prva liga, 33. kolo:

  • Zagreb - Dinamo 1-1 (Jurendić 45+2' / Henríquez 6')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve