Obavijesti

Nova Mozaikova biblioteka PRIČA NA DAR

Nova Mozaikova biblioteka PRIČA NA DAR
6

ZAVOLJET ĆETE IH NA PRVI DODIR - OMILJENI AUTORI U LUKSUZNOM PLATNENOM UVEZU

Mozaikova nova  biblioteka Priča na dar ujedinjuje estetski doživljaj malenog formata i uveza u meke platnene korice s provjerenim i kvalitetnim pisanjem domaćih autora. U prvo kolo biblioteke uvršteni su publici i kritici dobro poznati autori Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Sanja Pilić i Miro Gavran. Mali nije samo format već i obujam žanrovski odabranih tekstova. Tu su kraći romani i autorski izbori priča. Biblioteku otvaraju novi roman Mire Gavrana Kafkin prijatelj i 9. izdanje romana Judita, slijedi Pavličićev Dobri duh Zagreba po kojem je svojedobno nastao scenarij jednog od ponajboljih hrvatskim filmova Ritam zločina Zorana Tadića te zbirke priča Mala torba, velika sloboda Sanje Pilić i Cic i svila Julijane Matanović.

Kafkin prijatelj je roman o životu Maxa Broda i Franza Kafke, ženama koje su obilježile njihove života te ispreplitanju i nerazdvojivosti emotivnog i literarnog života. Većina radnje događa se u prva tri desetljeća prošlog stoljeća, u Pragu s izletima do Beča, Berlina i Tel Aviva. 

Zbirka Mala torba, velika sloboda sastoji se od 31 priče od kojih se neke ovdje objavljene prvi put. Sanja Pilić odabrala je priče o  ženama i za žene koje na duhovit način pripovijedaju o problemima s kojima se u svakodnevnom životu susreću žene, studentice, majke, učenice, djevojčice.

U zbirci priča Cic i svila  uvršteno je 19 priča u autorskom izboru Julijane Matanović:  sedam priča iz knjige Zašto sam vam lagala, dvije  iz Kao da smo otac i kći (uključujući i naslovnu Cic i svila), pet iz Laura niie samo anegdota  (posebno zanimljiva Neću ne-ću - protupravopisna), dvije priče iz Knjige od žena,  muškaraca, gradova i rastanaka i jedna iz knjige O čemu ti to pričaš  (Grijeh je umrijeti u proljeće). U zbirku su uvrštene i dvije dosad neobjavljene priče Gore i gore i Pokora. 

TOMISLAV TORJANAC o ilustriranju naslovnica biblioteke Priča na dar

Svako ilustriranje naslovnice knjige za mene je nov kreativni izazov, jer naslovnicu doživljavam kao iznimno važan vizualni “komprimat” sadržaja knjige. Slikovno objedinjavanje biblioteke različitih autora različitih senzibiliteta i s jednako različitim temama, stilovima, likovima i glasovima, podiže ljestvicu izazova u području vizualne problematike, pri čemu moj posao “rješavatelja” postaje složeniji.

Mozaikova biblioteka Priča na dar pravi je primjer takvoga izazova, s dodatnom klauzulom: sve knjige vrlo su nesvakidašenjega, malenog formata i uvezane u meke platnene korice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.