Obavijesti

Novo u Hrvatskoj! IT INNOVATION CHALLENGE

Novo u Hrvatskoj! IT INNOVATION CHALLENGE
1

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) poziva sve maturante da se prijave na natjecanje iz znanja u području informacijskih tehnologija IT INNOVATION CHALLENGE

Natjecanje iz IT-a za maturante – Nagrada stipendija od 7000 eura 

Natjecatelji će se znanjem informatike, tehnološkom inovativnošću i kreativnošću boriti za pet vrijednih stipendija u iznosima od 2000 do 7000 eura.

Što je IT INNOVATION CHALLENGE?

IT Innovation Challenge je natjecanje iz znanja informatike, tehnološke kreativnosti i inovativnosti koje, po prvi put u Hrvatskoj, organizira Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT). 

Natjecanje će se održati u subotu 27. travnja, s početkom u 9 sati, u prostorijama Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, u Dubrovniku i Zagrebu. Prijave za natjecanje zaprimaju se do četvrtka, 25. travnja, a na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijaviti se možete na Obrascu za prijavu.

Faze natjecanja

U prvoj fazi natjecanja, provjeravat će se teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opća informiranost o aktualnim temama iz svijeta informacijskih tehnologija. U drugoj fazi natjecanja, deset finalista koji u prvoj fazi ostvare najbolje rezultate, imat će zadatak pokazati svoju kreativnost i inovativnost tako da već postojeći proizvod tehnološki unaprijede za potrebe tržišta budućnosti, odnosno 2020. godine.

Nagrade – 5 vrijednih stipendija

Pet kandidata koji u drugoj fazi ostvare najbolje rezultate, dobit će pet vrijednih stipendija, za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, na stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije, u Dubrovniku ili Zagrebu, u iznosima od 2000 do 7000 eura:
1. nagrada - 7.000,00 EUR
2. nagrada - 5.000,00 EUR
3. nagrada - 4.000,00 EUR
4. nagrada - 3.000,00 EUR
5. nagrada - 2.000,00 EUR

Iznos ostvarene stipendije dijeli se na sve četiri godine studija. Za više informacija o stručnom preddiplomskom studiju Informacijske tehnologije posjetite www.acmt.hr.

Svi zainteresirani kandidati pozvani su da svoje prijave najkasnije do 25. travnja pošalju putem Obrasca za prijavu. Imena pobjednika bit će objavljena u četvrtak 2. svibnja na službenoj web stranici visoke škole - www.acmt.hr - gdje se može pronaći i više informacija o natjecanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb