Obavijesti

Nužnost financijskog opismenjavanja mladih

Nužnost financijskog opismenjavanja mladih
1

Svjetski tjedan novca istaknuo je nužnost financijskog opismenjavanja mladih u Hrvatskoj što su prepoznali iz osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d.

S ciljem jačanja financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. priključilo se manifestaciji Svjetski tjedan novca i u periodu od 10. do 17. ožujka održao prezentacije srednjoškolcima o osnovnim financijskim pojmovima u osiguranju u čak 18 ureda diljem Hrvatske. Na taj način više od 200 učenika srednjih škola imalo je priliku čuti čemu zapravo služi osiguranje, koje su njegove prednosti i zašto je važno odgovorno planirati svoja financijska ulaganja.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva financija u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta i Ministarstvom gospodarstva, a također su uključeni i predstavnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Hrvatske narodne banke, Hrvatske udruge banaka, Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatskog ureda za osiguranje.

 „Osiguravatelji već godinama provode aktivnosti kojima se nastoji skrenuti pozornost na važnost financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj. Svjesni slabe financijske pismenosti mladih koja dovodi do loših financijskih odluka i ulaganja, mi u GRAWE-u smo prošle godine krenuli s projektom izrade kratkih edukativnih animiranih filmića o osiguranju – njegovim vrstama i prednostima te objašnjenjima kako funkcionira osiguranje. Filmiće smo objavili na našim društvenim mrežama i trudimo se da oni dođu do što većeg broja ljudi“, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE Hrvatska d.d.

Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi svojim su se sudjelovanjem u manifestaciji Svjetski tjedan novca obratili mladima i pomogli im da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani, sposobni sami planirati svoje financije te prepoznati osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju svojih životnih ciljeva.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske