Obavijesti

Obavezno posjetite Split jer dobar provod je zajamčen

Obavezno posjetite Split jer dobar provod je zajamčen
11

Već petu godinu za redom Split u dane adventa dočekuje svoje goste s izuzetno bogatim programom, zbog čega ga brojni domaći i strani gosti sve češće posjećuju i zimi

Željko Lešković u subotu se najbolje snašao u nagradnoj igri na štandu Turističke zajednice grada Splita u City Centru one Zagreb West, na kojem je predstavljena manifestacija „Advent u Splitu“ i osvojio je dvije besplatne povratne karte za Split koje daruje Croatia Airlines. Iako su svi natjecatelji pogodili da hrvatski avioprijevoznik ove godine slavi 25. obljetnicu, Željko je bio najbliži u procjeni broja putnika koje je ta kompanija prevezla tijekom 2013., rekavši da ih je bilo blizu milijun i osamsto. Zanimljivo je da je tim odgovorom bio bolji i od svoje djevojke Andreje koja se također borila za nagradu, i koju će povesti u Split. Nagrada nije mogla doći u bolje ruke: Željko i Andreja nikada nisu bili u Splitu, on čak nikada nije ni letio, pa će ovo zasigurno biti nezaboravno iskustvo. 

"U Splitu imam neke dobre prijatelje, a asocira me na more, Rivu, Svetog Duju, ugodnu atmosferu, dobre ljude i dobru hranu, tako da se jako veselim besplatnom putovanju u taj grad", kaže Željko. Iako prije nagradne igre nisu imali plan vezan uz to kada bi mogli putovati, kad je pala nagrada, pala je i odluka: oko Božića. 

U to ih vrijeme u Splitu čeka izuzetno bogat program, potvrdio nam je i gospodin Hrvoje, koji je, čekajući suprugu koja je bila u shoppingu, s dvogodišnjim sinčićem prošetao do štanda na kojemu se predstavljao „Advent u Splitu“. 

"Jučer sam se vratio iz Splita, bio sam poslovno dole. Prošao sam Rivom i vidio dio programa koji se odvija povodom adventa i zaista je prekrasno", kaže on. U Split, dodaje, ide poslovno barem jednom mjesečno i svaki puta otkrije nešto novo o tom gradu, pa iako nije razmišljao i o posjetu tijekom blagdana, bilo mu je žao što nije stigao na nagradnu igru i pokušao osvojiti besplatne karte. Tužan je bio i sedmogodišnji Emil, čiji se tata Mirsad također natjecao za karte, jer se nadao da će ga povesti u šetnju Rivom, da se odmori od škole.     

Na ulicama grada nastupaju razni izvođači pa pjesma i zabava traju do dugo u noć. Na Rivi se mogu kušati tradicionalno spravljena dalmatinska jela koja najbolji splitski restorani u dane adventa nude po povoljnijim cijenama. Cijeli grad odiše mirisom bakalara na razne načine i žamorom klinaca koji vole probati slatkiše koji se pripremaju po receptima starih nona: hroštule, broštulane mendule, krokante, viški hib, kuglice od smokava i poznatu Splitsku tortu. Ispred Stare Vijećnice odvija se bogat glazbeni program, a gosti mogu pogledati i stalnu izložbu „Pjaca kroz povijest“ te uživati u pogledu na modnu reviju pod nazivom „Šta se nosilo na Pjaci“. U jedinstvenom prostoru podruma Dioklecijanove palače odvija se „Festival adventskih radosti“, gdje posjetitelji mogu kupiti tradicionalne suvenire, ali i okušati se u njihovoj izradi, dok klinci mogu sudjelovati u prigodnom programu za svetu Luciju i doček Djeda Božićnjaka. 

Bogati program pripremio je i HNK Split, iz kojega posebno vrijedi izdvojiti tradicionalni Božićni  balet „Orašar“, pod palicom koreografa Dinka Bogdanića. 

"Split je prekrasan grad u kojemu zaista imate što vidjeti i doživjeti, a u vrijeme „Adventa u Splitu“ još je ljepše", kaže Splićanka Brankica Alujević Grgas, koja je posjetila štand sa suprugom Nevenom i klincima Brankicom i Tonijem. Njih dvoje vole Split, Toniju je on čak draži od Zagreba i jedva čeka ponovni odlazak.  

Za sve one koji žele posjetiti Split baš u ovo vrijeme, najbolji splitski hoteli pripremili su povoljnije cijene te popuste na obiteljske i višednevne pakete, dok Croatia Airlines u ponudi ima povratnu kartu po cijeni od 800 kuna i to sve do kraja ožujka, a cijeli grad odiše gostoljubivošću i posebnim šušurom, kakav se može doživjeti samo u Splitu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"