Obavijesti

Saznajte kako sa stilom opremiti apartman za odmor!

Saznajte kako sa stilom opremiti apartman za odmor!
24

Nije na odmet posvetiti malo više pozornosti prilikom uređenja ili preuređenja apartmana, iako su to prostori namijenjeni za privremeni boravak.

Nije na odmet posvetiti malo više pozornosti prilikom uređenja ili preuređenja apartmana, iako su to prostori namijenjeni za privremeni boravak, osobito u vrijeme godišnjih odmora. Koristite li apartman za vlastite potrebe ili ga koriste gosti, kvalitetnim uređenjem, opremom i dekoriranjem, uz male trikove i savjete možete postići ugodnu i toplu atmosferu. Dobro razmislite što je sve u njemu potrebno te kako to rasporediti. Najbolju ponudu namještaja, detalja a i stručnih savjeta možete pronaći na jednom mjestu, u Centru namještaja Solidum.

Kako biste najbolje iskoristili prostor, najvažniji faktor prilikom uređenja je funkcionalnost namještaja i opreme. Lijepi apartman može se ostvariti manjom količinom elemenata. Pametnim odabirom boje i uzoraka, rasvjete i materijala, možete dodatno povećati prostor. Prostor možete otvoriti dodavanjem ogledala, osobito ulazni prostor u kojem je veliko ogledalo uz ormarić za cipele i odlaganje odjeće neizostavni element. Svijetle, prozračne boje prostor čine ga većim dok ga višenamjenski komadi namještaja značajno umanjuju.  

Prilikom odabira garniture za sjedenje, razmislite o mogućnostima razvlačenja sofe kako bi eventualno dobili dodatni ležaj. Prije nego što počnete planirati razmještaj pokućstva, razmislite o oblogama zidova i podova te o glavnim svjetlosnim izvorima. Kako biste upotpunili cjelinu nakon što smjestite veće i manje komade pokućstva, obratite pozornost na slike, zavjese, ukrasne jastučiće, tepihe i svjetiljke. Ulazni prostor i dnevni boravak neka budu dovoljno prostrani i osvijetljeni. Najčešće dnevni boravak čini jedinstveni prostor zajedno s kuhinjom i blagovaonicom. 

Apartmani se često koriste ljeti, u doba godine kada je ugodno na zraku te se u najvećoj mjeri može iskoristiti okućnica, balkon ili terasa. Uredite idealni kutak za objedovanje i druženje s obitelji i prijateljima uz pomoć atraktivnog vrtnog kompleta za sjedenje, kvalitetnih ležaljki i suncobrana. Ne zaboravite na dekorativno bilje i rasvjetu. Krovne terase imaju posebnu draž pa ako ste u mogućnosti razmislite o velikoj terasi umjesto da dragocjene kvadrate iskorištavate na velike površine za objed unutar apartmana. Pogotovo ako pritom možete iskoristiti lijepe vizure poput široke panorame krajolika ili one prema moru uz doživljaj sutona daleko na horizontu. 

Kako ne bi uzalud trošili kvadrate, poslužite se trikom i prostor između kuhinje i dnevnog boravka razdvojite šankom za kojim se može i jesti. Idealno rješenje za jedenje je komplet sklopivih stolaca i manji stol na razvlačenje. U kuhinji isplanirajte što više ladica, polica i što manje kućanske aparate. Na tržištu postoje radne kuhinje minimalnih dimenzija. U 200 cm dužine takvog složenog elementa ukomponirani su sudoper, hladnjak, štednjak, napa i mikrovalna pećnica. 

U boravku vam je uz sjedeću garnituru potreban klupski stolić. On također može biti mjesto za odlaganje stvari. Kao spremište za deke ili jastučiće može funkcionirati i tabure. Ne zaboravite zajedničku policu za televizor i knjige. Još bolje je televizor objesiti na zid. 

U spavaćoj sobi sasvim je dovoljno postaviti krevet s komodom i garderobnim ormarom. Prostor za kofere možete predvidjeti unutar ormara. Umjesto na noćni ormarić, lampu ugradite na zid. Odaberite krevet s integriranim ladicama za posteljinu, kako bi izbjegli postavljanje dodatnog ormara i spriječili nastajanje dodatne prašine pod krevetom. Umjesto bračnog kreveta, osigurajte dva pojedinačna ležaja koja se po potrebi mogu razdvojiti. Poželjno je osigurati potpuno zamračivanje prostora.  

Kupaonica ne mora biti velika, ali važno je da je prozračna i osvijetljena. Umjesto ležeće kade ugradite tuš-kabinu te tako uštedite prostor. Zahodsku školjku postavite tako da nije izložena direktnom pogledu s vrata. 

Potrebe i zahtjevi gostiju rastu sve više u skladu s porastom životnog standarda. Ukoliko financijske mogućnosti i dimenzije prostora to dopuštaju, pružite kvalitetniju uslugu sebi ili svojim gostima. Zadovoljstvo i osmijeh na licu krajnjeg korisnika vašeg apartmana sigurno će biti dodatni razlog za ponovni dolazak i sljedećeg ljeta.

Ponudu možete pronaći u Centru namještaja Solidum na Jankomiru u Zagrebu, Škorpikova 11, gdje se nalazi preko 60 trgovina namještajem, dekorima, rasvjetom i pratećom opremom, svaki dan od ponedjeljka do subote 9 – 21 h te nedjeljom 10-16 h. Osigurane su brojne pogodnosti za posjetitelje, akcije, pokloni, a posebno su atraktivne vikend akcije uz popuste do 50%. Prijavite se na solidum newsletter i saznajte na vrijeme sve novitete i posebne ponude. Više na www.solidum.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.