Obavijesti

Ovaj način zaustavlja ispadanje kose i čini je gušćom!

Ovaj način zaustavlja ispadanje kose i čini je gušćom!
10

Je li Vam se ikada desilo da ste zavidno gledali muškarce s bujnom kosom i idealnom frizurom koji izgledaju mnogo mlađe od Vas iako su istih godina kao i Vi?

Je li Vam se ikada desilo da ste zavidno gledali muškarce s bujnom kosom i idealnom frizurom koji izgledaju mnogo mlađe od Vas iako su istih godina kao i Vi? A možda ste se već pomirili s tim što su zalisci i  prorijeđena kosa nešto karakteristično za Vaš izgled? Moramo iskreno priznati – kosa mnogih od nas je daleko od idealne. Ako ipak želite da Vam kosa bude najveći adut, imamo dobru vijest: na tržištu je od nedavno dostupna nova metoda koja u rekordno kratko vrijeme jača čak veoma slabu kosu i čini je vidljivo gušćom.    

Najnoviji podaci ne ostavljaju nikakvu nadu: čak 46% Hrvata ima slabu kosu koja ispada i sve veće zaliske. Sve češće se ovaj problem javlja kod sve mlađih muškaraca. Stres, nezdrava prehrana, bolesti, a prije svega hormonalni poremećaji su doveli do toga da je stimuliranje dlaka na rast postalo jedan od najvećih izazova za stručnjake i znanstvenike u ovoj oblasti. Dosad njihova istraživanja su bila bezuspješna... 

Uzrok leži u kolagenskom omotaču

– 7 godina istraživanja nas je dovelo do otkrića: za sve probleme vezane za kosu odgovoran je kolagenski omotač. Ova mikroskopska struktura okružuje korijen dlake, ipak mnogi čimbenici dovode do poremećaja njezinih funkcija. Omotač postaje tvrđi i stisnut. Umjesto da štiti dlake, liči ih hranjivih tvari zbog čega kosa je slabije pričvršćena za kožu. Zatim počinje umirati i ispada u nevjerojatnom tempu i u zastrašujućoj količini. Rekorder je izgubio tijekom 24 sata više od 400 dlaka. Pod mikroskopom možemo vidjeti deformirani kolagenski omotač: uzrok alopecije, prorijeđene kose i zalisaka – komentira prof. Mark Ficher, stručnjak za trihologiju koji je rukovodio istraživanjima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost dlake koje su već ispale imaju malu šansu da ponovno porastu. Njihovi folikuli su uspavani. Čini se da zauvijek. Ipak pomoću različitih testova tim Marka Fishera je uspio izdvojiti kompoziciju tvari koje su sposobne učinkovito ukloniti, a čak i korigirati te promjene. 

Ispitivanje učinka ulja

Pokazalo se da spoj Dabur Amla ulja, ulja pahuljaste palme i gotu kola je sposoban omekšati i opustiti kolagenski omotač. To omogućava rast nove, jake i zdrave kose. Ali ovo nije sve. Sastojci koje sadrži ulje povećavaju proizvodnju keratina koji je glavni gradivni element dlake te trostruko ubrzavaju ciklus rasta – možemo pročitati u izjavi o rezultatima istraživanja.  

Zbog iznimne važnosti ovog otkrića, ulje je brzo našlo svog proizvođača. Prije nego što je pušteno u promet, izvedeni su dodatni testovi s potrošačima. Skupina od 237 muškaraca koji su u njima sudjelovali, borila se s različitim problemima: od zalisaka, kroz androgenetsku alopeciju do mjestimičnih prorjeđenja. 

Iznenađujući rezultati

Nakon mjesec dana primjene ulja rezultati su bili šokantni: ispadanje kose je učinkovito spriječeno, a frizura je postala za 67% gušća. Dosad nijedna neagresivna metoda nije bila ni blizu ovih nevjerojatnih efekata. Na taj način, za veoma kratko vrijeme su ugledni dermatolozi i stručnjaci za trihologiju iz Europe, te također Hrvatske, ubrzo počeli cijeniti djelotvornost ovog ulja. Trenutačno je sve popularnije među osobama koje su već uspjele se izboriti s problemom rijetke i slabe kose. 

Muškarci i sve veći broj žena kupuju ulje u takvim količinama da je ono trenutačno dostupno jedino preko interneta. Niže možete naći link na stranicu proizvođača.

Upoznajte ulje koje jača i čini kosu gušćom za mjesec dana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje