Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 9

Donosimo 10 prijedloga poklona za Svetog Nikolu

Donosimo 10 prijedloga poklona za Svetog Nikolu
1

Ako još niste odlučili što pokloniti u čizmici vašim mališanima, pogledajte naše vrlo povoljne prijedloge koji će im svakako izmamiti osmijeh na lice

VIDEO

Spomendan Svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika te mnogih gradova širom svijeta, obilježava se 6. prosinca. Toga dana, njemu u spomen, roditelji darivaju djecu, a  ta tradicija vuče korijene iz brojnih legendi.

Najpoznatija od njih govori o dobročinitelju Nikoli koji je noću kradomice darivao siromašnom plemiću zlatnike kako bi mu pomogao oko miraza za udaju svoje tri kćeri. Nikola mu je krišom tijekom noći ubacivao zlatnike kroz dimnjak, a oni su padali ravno u čarape koje su se sušile na ognjištu. Iz te priče razvila se i legenda o čišćenju čizmica i njihova postavljanja na prozor kako bi ih Sveti Nikola napunio darovima i tako nagradio dobru i poslušnu djecu.

Šiba za neposlušne

Ako čizmice nisu bile dobro očišćene ili je dijete tijekom posljednjih godinu dana bilo zločesto, umjesto Svetog Nikole posjetio bi ih Krampus, koji bi im umjesto poklona ostavio zlatnu ili srebrnu šibu kako bi ih upozorio i kaznio za loše ponašanje. On je mitsko biće koje djecu plaši svojom strašnom pojavom: na licu ima drvenu masku, ovčju kožu te na glavi rogove, a za sobom vuče hrđave lance i zvonca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prijedlozi poklona za djecu za Svetog Nikolu

Na dan Svetog Nikole obično se darivaju djeca mlađe dobi manjim poklonom. Iako je kupovanje za djecu najveći užitak jer se nitko tako jako ne veseli darovima kao oni, za njihovo veselje poklon doista ne mora biti skup. Uz osmijeh, zagrljaj i puno ljubavi, donosimo 10 prijedloga čime sve možete popuniti čizmice vaših mališana umjesto Svetog Nikole.

1. Slatkiši

Sa slatkišima poput čokolada i bombona sigurno nećete pogriješiti. Približavanjem vremena darivanja, mnoge trgovine u svojoj ponudi trenutno imaju razne povoljne pakete slatkiša. Tako primjerice Konzum u svojoj ponudi do 12. prosinca nudi vrlo povoljne slatkiše povodom Svetog Nikole, među kojima su popusti od 25 posto na sve Kiki bombone te 20 posto na sve K Plus Koko slatkiše i grickalice. U Billi možete do 26. prosinca kupiti vrećicu s čokoladnim likovima od 100 grama za 8.99 kuna ili poklon paket slatkiša od 239 grama za 14.99 kuna. U Kauflandu do 5. prosinca možete kupiti čokoladne figure u obliku Svetoga Nikole ili Krampusa za 2.99 kuna. Vrećica s čokoldanim figuricama od 400 grama košta 19.99 kuna. Savjetujemo jedino da pripazite na optimalne količine šećera koje ćete pokloniti djeci.

2. Knjige i bojanke za djecu

Vesele i šarene knjige koje će djecu odvesti u svijet pustolovina nešto je što vaši mališani svakako moraju imati tijekom djetinjstva. Za cijenu od 9.90 kuna možete im kupiti i raznolike bojanke poput primjerice one Profesora Balthazara. Za 19.90 kuna možete kupiti Disneyevog Kralja lavova ili enciklopediju s Winniejem Poohom. Preostale knjige za djecu za maksimalnu cijenu od 39.90 kuna možete pogledati ovdje. U širokoj ponudi brojnih knjižara svakako ćete uspjeti za vrlo povoljnu cijenu pronaći nešto što bi se vašoj djeci svidjelo, od klasičnih bajki i basni pa do popularne beletristike i romana namijenjenih mladima.

3. Crtani filmovi

Svako dijete obožava gledati crtane filmove i teško da možete pogriješiti u njihovu odabiru. Tako u Algoritmu možete nabaviti raznolike crtiće na DVD-u za cijenu od 29.98 kuna koliko košta primjerice crtani film Mumini i potjera za kometom. Na istom mjesto može za 39.98 kuna kupiti vašim mališanima crtani film Scooby-Doo u cirkusu ili za 99.98 kuna Walt Disneyev originalni klasik Petar Pan. U posljednje vrijeme je popularna prodaja crtanih filmova na kioscima diljem grada ili raznim supermarketima, tako da tamo također možete pronaći raznolike crtiće. Prije kupovine, razgovarajte s djetetom i raspitajte se postoji li neki određeni crtić koji želi pogledati te ga iznenadite njegovim vlastitim odabirom.

4. Zimska oprema 

Za sigurnu igru na snijegu, važno je da su vaši mališani toplo obučeni. Zato im prije sniježnih radosti možete pokloniti nešto od zimske opreme koja će im svakako dobro doći, a u koju se posebice ubrajaju obavezne rukavite, kapa i šal. U trgovini H&M možete svojim mališanima kupiti vunene zimske kape za cijenu od 34.90 kuna do 59.90 kuna te u trgovina Zara za 79.00 kuna. Dječje rukavice u H&M-u možete pronaći za cijenu od 34.90 kuna te 39.90 kuna. Vuneni šal tamo košta 59.90 kuna, a u Zari 79.00 kuna. Ukoliko ste skloni samostalnoj izradi odjeće te znate sami isplesti poneki od navedenih odjevnih materijala, odaberite omiljenu boju vaših mališana i izradite mu poklon. Pritom ih možete ukrasiti raznim ukrasnim perlicama ili mašnicama, ovisno o sklonosti i željama.

5. Igračke

Svakoj novoj igrački djeca će se posebno oduševiti. Među mnoštvom igračaka koje danas možete nabaviti u skoro svakoj bolje opremljenoj trgovini, možete kupiti sasvim jednostvne igračke poput primjerice raznih lutaka koju u Billi možete naći za cijenu od 49.99 kuna ili nogometog seta za 59.99 kuna. Poklon paket raznih igračaka namijenjen djevojčicama i dječacima u Kauflandu košta 29.99 kuna. Ukoliko se odlučite za poklone koji će vašoj djeci osim zabave omogućiti i razvoj kreativnosti i novih ideja, možete im pokloniti set za izradu nakita za 49.99 kuna, set za izradu odjeće za lutke za 99.99 kuna ili set za izradu tetovaža za 69.99 kuna. Mini projektor za crtanje Disney cars košta 79.99 kuna. U Profilu možete pronaći i ranolike društvene igre, ovisno o dobi djeteta. Među njima su Tombola po cijeni od 105.90 kuna te Rummikub koji košta 90.99 kuna.

6. Školski pribor

Nema boljeg poklona od onoga koji je koristan u svakodnevnom životu. Kako je dječji školski pribor potrošan materijal, nikada im neće biti dosta novih predmeta. U svakoj knjižari možete pronaći školski pribor od jeftinih bilježnica oslikanih omiljenim crtanim junacima do nešto skupljeg stolnog pribora. U knjižari Profil možete kupiti vašim mališanima pribor za crtanje s odabirom omiljene metode crtanja. U njihovoj ponudi možete pronaći flomastere Stabilo neonske boje za cijenu od 35.90 kuna, uljne pastele za cijenu od 32.00 kune ili vodene boje Hobby aquarell Hlapić za 29.90 kuna. U njihovoj ponudi nalazi se u veliki izbor pernica za cijenu od 89.00 kuna koje sadrže pribor. Poklon koji bi svakako obradovao djevojčice jest Hello Kitty set štambilja ili pečatića iz kolekcije Lace za cijenu od 49.00 kuna.

7. Kompjutorske igrice 

Knjižare poput Profila i Algoritma obiluju mnoštvom kompjutorskih igrica koje možete kupiti po vrlo povoljnim cijenama. Kad god se spomenu kompjutorske igrice, mnogima se ta pomisao čini odbojnom jer smo dobro upoznati s njihovim negativnim učincima na ponašanje djece, poput ovisnosti i nespavanja. Postoji mnoštvo korisnih kompjuterskih igara koje potiču djecu na razna matematička i logična razmišljanja. Takva je primjerice igrica Zagonetke i izazovi koju možete kupiti za cijenu od 77.88 kuna. Igrice su također dobar poklon za mališane jer neke od njih mogu igrati u društvu. Još neke od video igara koje možete naći po povoljnim cijenama su Sonic Mega Collection za cijenu od 49.00 kuna, Phantasy Star Universe za 79.00 kuna i igrica po istoimenom filmu The Golden Compass za 99.00 kuna.

8. Karte za kino i kazališne predstave

Lijepo je odmalena voditi djecu na kazališne i kino predstave kako bi se na taj način obrazovali, a možda i odlučili priključiti nekoj glumačkoj skupini. Mnoštvo kazališta nudi česte popuste na redovnu cijenu karte za djecu i školarce pa stoga kupovina karte može biti odličan, a povoljan poklon. Kazalište Trešnja u svojoj bogatoj ponudi predstava nudi oživljene likove iz obavezne lektire za osnovnu školu. Vaše mališane svakako će oduševiti predstave Regoč, Princeza i Žabac, Tri skockana praščića ili Veli Jože o kojima su vjerojatno čitali. Uz mogućnost i on line kupovine karte za predstavu Snjeguljica i sedam patuljaka ili predstavu I opet...Miffy možete kupiti za 40 kuna. Zagrebačko kazalište mladih također nudi predstave za čije likove su djeca vjerojatno čula, a to su Ružno pače te Koko u Parizu. U kinima se skoro stalno prikazuju i razni crtani filmovi koji su često i sinkronizirani za potrebe najmlađih. Više o popustima i redovnim cijenama karata u Blitz Cinestaru možete pročitati ovdje.

9. Kozmetički preparati i ukrasi

Kozmetika je također potrošan materijal koji će djeci svakodnevno dobro poslužiti. Prilikom odabira kvalitetne kozmetike, obratite pažnju na posebno dječja pakiranja jer će ona mališane vrlo razveseliti, kao i lijepi miris proizvoda koji im poklonite. Među higijenskim proizvodima, postoji mnoštvo njih koji u kupaonicu donose još više boja i puno dobre zabave. Čak je i četkanje prvih zubića ili svakodnevno umivanje puno zabavnije uz proizvode koji su posebno prilagođeni djeci. Tako mališanima možete uzeti jedan od sljedećih proizvoda: za curice npr. raznobojni laktovi za nokte Smart girls po cijeni od 11.90 kuna ili četkice za zube na bateriju s likom medvjeda ili s likom princeze po cijeni od 59.90 i 89.90 kuna. Dobar izbor može biti i obruč za kosu, popularno zvani "rajf", s mašnicom za 17.90 ili šampon za djecu Becutan (200ml) za 15.90 te HIP kupka 350 ml za 32.90 kuna. Sve to možete pronaći ovdje.

10. Šareni ručni satovi

Učenje djeteta da gleda na sat može se izvesti na vrlo zabavan način pa im stoga možete pokloniti sat kojim će se vrlo rado služiti. U ponudi Premium satova mogu se naći satovi različitih veličina i boja. Za cijenu od 50 kuna možete i djevojčicama i dječacima pokloniti jednobojne digitalne satove neobičnih oblika. Za cijenu od 190 kuna također im možete nabaviti i šarene dječje zidne satove. Hrvatska pošta također nudi veliki izbor satova različitih proizvođača po pristupačnim cijenama.  

Poklon u čizmici trebao bi biti više simboličan i obično manji od poklona koji se djeci daruje za Božić. Kada birate dar za djecu, imajte na umu kako dva ili tri manja te jeftinija dara njima znače mnogo više nego jedan veliki i skupi. Ako vaše dijete posjeduje dugačku listu želja, najradije mu poklonite ono što najviše želi, a što možete priuštiti. Makar se radilo o povoljnom, njegovom najdražem slatkišu, osmijeh na licu ipak je najljepši poklon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....