Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Saznajte gdje kupiti povoljne ukrasne lampice za bor!

Saznajte gdje kupiti povoljne ukrasne lampice za bor!
1

S obzirom na trenutno aktualnu bogatu ponudu ukrasnih lampica za bor, istražili smo kakve su razlike u njihovim cijenama u nekoliko trgovina

VIDEO

Kako bismo što vedrije proveli ovo blagdansko ozračje, glavni trgovi svih većih gradova tradicionalno su već danima okićeni božićnim ukrasima i nezaobilaznim ukrasnim lampicama. Bile one bijele, žute ili u raznim vedrim bojama svakako su pravo osvježenje koje gradu daje potpuno novi, pa čak i romantični izgled. Dok se svjetske metropole svake godine natječu oko toga čiji ukrasi su raskošniji, nerijetko i stanovnici ukrašavaju svoja dvorišta, posebice raznim ukrasnim lampicama koje postavljaju i na prozore, balkone te božićno drvce.

S obzirom na to da se lampice moraju uključiti u struju ili rade na baterije, važno je voditi računa o tome da kupite kvalitetne, kao i da ih propisno koristite

Kako odabrati najpouzdanije lampice za bor?

Prilikom kupnje svakako potražite one kojima na deklaraciji stoji oznaka da su testirane. Također vodite računa i o količini napajanja kako se ne biste iznenadili povećim računima za struju. Neka razmak između kupljenih lampica na kablu bude barem nekoliko centimetara kako se ne bi međusobno dodirivale i tako zagrijavale jedna drugu. 

Ako želite ukrasiti okućnicu lampicama, kupite samo one koje imaju oznaku da su namijenjene za vanjsku uporabu, jer one unutarnje nisu za to predviđene. Ako kod kuće već imate prošlogodišnje lampice i ne želite kupiti nove, prije njihove ponovne uporabe provjerite jesu li ispravne ili oštećene. Ako primijetite oštećenu izolaciju ili veliki broj pregorjelih lampica, radije kupite nove umjesto da koristite komplete s oštećenjima. 

Kakva je ponuda i cijena ukrasnih lampica?

S obzirom na aktualnu potražnju božićnih ukrasa, istražili smo kakva je ponuda ukrasnih lampica za bor u nekoliko trgovina te postoji li velika razlika u njihovim cijenama. Prije kupnje, imajte na umu kako se cijene lampica povećavaju što je veća duljina kabla te veći broj lampica na njemu. Ona također ovisi i o tome kupujete li klasične lampice ili primjerice one koje sviraju melodije. 

Upravo takve klasične lampice sa žarnom niti na zagrebačkom adventskom sajmu u Gajevoj ulici, Bogovićevoj i ulici Frana Petrića kreću se po cijeni od 60 do 100 kuna, dok za nešto štedljivije LED lampice morate izdvojiti i više. O samoj ponudi ostalih ukrasa na zagrebačkom adventskom sajmu možete pročitati ovdje.

Akcijske cijene u trgovinama

U pojedinim trgovinama trenutno vrijede akcijske cijene na pojedine ukrasne lampice. Tako u trgovini Uradi sam do 29. prosinca možete kupiti božićne LED lampice od 150 komada u žutoj ili crvenoj boji za 109 kuna ili božićne mini bijele lampice od 300 komada s programatorom za 119 kuna.

U Pevecu akcijske cijene na pojedine lampice vrijede do 6. siječnja. Među njima su sljedeći artikli:

  • Žaruljice za bor sa 100 lampica te 8 funkcija. Cijena: 59.90 kuna
  • Svjetleće multicolor crijevo duljine 6 metara. Cijena: 69.90 kuna
  • Žaruljice riža sa 180 lampica te 8 funkcija. Cijena: 69.90 kuna
  • Svjetleće crijevo duljine 10 metara u raznim bojama poput crvene ili zelene. Cijena: 89.90 kuna
  • Bijele LED žaruljice sa 150 komada. Cijena: 109 kuna
  • Unutrašnje žaruljice od 300 mini komada s programatorom. Cijena: 112 kuna.

Lampice možete pronaći i u oglasniku Njuškalo. Tako se u trenutnoj ponudi nalaze nove, zapakirane LED lampice za bor od 100 komada te dužine 10 metara za cijenu od 86 kuna. Nove, zapakirane vodootporne LED lampice bijele boje možete kupiti za 158 kuna

Ponuda trgovina Baumax i Bauhaus

U Baumaxu se raspon cijena ukrasnih lampica kreće od 36.99 kuna pa čak sve do 799 kuna. Više o njihovoj ponudi rasvjetnih tijela i cijena možete pogledati ovdje. Neki od artikala su sljedeći:  

  • Mini ukrasna rasvjeta sa 100 lampica za unutarnju upotrebu, dužina 14.85 metara te dužina kabla 1.5 metara. Cijena: 36.99 kuna
  • Mini ukrasna rasvjeta s 80 lampica za vanjsku upotrebu, dužina 11.85 metara te dužina kabla 10 metara. Cijena: 79.99 kuna
  • Svjetlosno crijevo od 252 lampice za vanjsku upotrebu, dužina 7 metara te različite boje poput crvene ili bijele. Cijena: 89.99 kuna
  • Svjetlosna zavjesa od 80 LED lampica za vanjsku upotrebu, dužina kabla 5 metara. Cijena: 129 kuna
  • LED svjetlosni lanac od 180 komada lampica za vanjsku upotrebu, dužina 3.48 metara te dužina kabla 10 metara. Cijena: 199 kuna
  • Svjetlosna zavjesa s 1200 LED toplo/bijelih lampica za vanjsku upotrebu, dužina kabla 5 metara. Cijena: 799 kuna.

U Bauhausu do 10. siječnja također vrijede akcijske cijene koje se za ukrasne lampice kreću od 49.90 kuna. Neki od artikala po takvoj akcijskoj cijeni su: 

  • Svjetlosni lanac od 40 žaruljica za vanjsku uporabu, dužina oko 16 metara. Cijena: 49.90 kuna
  • LED svjetleći lanac s perlicama razne boje (srebrna, crvena, narančasta) na baterije koje nisu uključene u pakiranje. Cijena: 59.90 kuna
  • LED svjetlosna mreža od 96 žaruljica za vanjsku uporabu, dužina oko 2 metra, širina oko 1 metar. Cijena: 109.90 kuna
  • LED svjetleća zavjesa od 60 žaruljica u obliku zvjezdica za unutarnju uporabu. Cijena: 179.90 kuna.

Ponuda trgovina Emmezeta i Konzum

U raznolikoj ponudi trgovine Emmezeta možete pronaći mnoštvo božićnih dekoracija i lampica. Neke od njih su:

  • Lampice riža bijele 100/1 za unutarnju primjenu. Cijena: 49.99 kuna.
  • Lampice 100/1 LED bijele za unutarnju primjenu, na raspolaganju 8 različitih funkcija. Cijena: 89.99 kuna 
  • Multicolor lampice na užetu od 10 metara pogodne za vanjsku primjenu. Cijena: 149.99 kuna
  • Lampice 200/1 riža zavjesa za unutarnju primjenu, dimenzija 200 te 100 centimetara. Cijena 179.99 kuna

U raznim supermarketima također postoji bogata ponuda božićnih ukrasa. Cijene lampica za bor koje se prodaju u trgovini Konzum su: 

  • Ukrasne mini bijele ili šarene lampice od 180 komada. Cijena: 99.99 kuna
  • Ukrasne mini bijele ili šarene lampice od 300 komada. Cijena: 179.99 kuna
  • Ukrasne bijele ili šarene LED lampice od 180 komada. Cijena: 199.99 kuna.

Razni oblici ukrasnih žaruljica

Ako se ove godine odlučite za ponešto drugačije ukrasne lampice od klasičnih, izbor je velik. Tako u trgovini Uradi sam do 29. prosinca možete kupiti božićne LED lampice od 100 komada u obliku sitnih zvijezda za 99.90 kuna. U Baumaxu za unutarnju upotrebu možete kupiti svjetlosnu siluetu sjevernog jelena od 50 lampica, dimenzija 50 te 43 centimetara te dužine kabla od 1.5 metara za 39.99 kuna.

U ponudi Bauhausa od ukrasne rasvjete nalazi se i LED svjetleća silueta na baterije, raznih oblika kao što su snjegović ili Djed Božićnjak, a košta 32.90 kuna. Tu također možete kupiti i lanac od četiri zvijezde na LED svijetlećem užetu za 199.90 kuna.

Cijena ovisi i o namjeni

Kao što smo već naglasili, cijena lampica za bor ovisi o količini žaruljica te duljini kabla. Žaruljice s oznakom LED skuplje su od klasičnih žaruljica, ali imajte na umu kako su to ipak štedne žarulje tako da nešto većom svotom koju izdvojite na njihovu kupnju možete uštedjeti na trošku električne energije. 

Iako mnogi misle kako su žaruljice raznih ukrasnih oblika skuplje od klasičnih žaruljica, upravo ukrasne lampice u obliku snjegovića, Djeda Božićnjaka i jelena koje smo pronašli u Bauhausu imaju najnižu cijenu od 32.90 kuna. Najviša cijena na koju smo naišli jest 799 kuna, a odnosi se na svjetlosnu zavjesu od 1200 LED lampica na kablu dužine 5 metara u Baumaxu. 

Razlike u cijeni postoje i u žaruljama koje su namijenjene za vanjsku, odnosno unutarnju uporabu. Naime, one koje su namijenjene za vanjsku uporabu su skuplje i to prvenstveno zbog vodootpornog materijala od kojeg su izrađene te zbog toga što obično imaju veću dužinu kabla od onih namijenjenih unutarnjoj uporabi. 

Kako pospremiti lampice za bor? 

S obzirom na to da božićne lampice palimo najčešće samo u blagdanskom periodu godine, važno je voditi računa o tome što ćete s njima nakon uporabe. Ako ih želite pospremiti, najbolje ih je pojedinačno odijeliti i kategorizirati po materijalu od kojeg su napravljene, po veličini i težini. Kako se žice božićnih lampica ne bi omotale jedna o drugu te zapetljale, savjetujemo spremiti ih u kutiju. Za to vam može poslužiti bilo kakva kartonska kutija, poput one za cipele. 

Kartonski komad prazne role papirnatih ručnika također je odlično rješenje za uredno spremljene lampice za bor. Početak žice možete osigurati selotejpom na roli i omotati lampice oko nje te također zalijepiti selotejpom kraj žice kako se ne bi odmotala. Nakon toga možete svaki set lampica spremite u vrećicu ili kutiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith