Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 26

Mrzim posao! Moguće je ostati motiviran i vedra raspoloženja

Mrzim posao! Moguće je ostati motiviran i vedra raspoloženja
1

Brza rješenja: Nemaju svi sreće da rade ono što vole, no čak i s poslom koji ne podnosite može se izaći na kraj. Ne dopustite da loše osjećaje "nosite" doma

VIDEO

Da biste preživjeli to što radite posao koji mrzite, pokušajte zadržati smisao za humor i koncentrirajte se na dio života koji nema veze s poslom. Smijeh je najbolji lijek i ubacite ga u raspored kad god je to moguće - gledanje humoristične serije, na primjer, pomaže da zadržite optimizam, jednako kao i onih osam sati koje imate za sebe, savjetuju stručnjaci.

 Ne dopustite da vam loš dan na poslu zavlada kod kuće, opustite se igrajući nogomet s prijateljima ili djecom, otiđite u kino sa zgodnom susjedom ili napravite večeru bez ikakvog povoda. Fora je u tome da posao ostavite na poslu. I svakako ne činite čudovište od posla, koliko god loše bilo, sve ono što ste postigli na poslu nije zaslužilo da pljunete na to. 

Neka vam to bude poticaj da se javite agencijama koje traže kadrove. Ništa vas ne sprečava da odvojite vrijeme i za potragu za novim poslom, važno je samo zadržati pozitivan stav. 

Družite se s kolegama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretpostavljamo da su kolege O.K. i da vam je ugodno s njima. Možda ni oni ne vole to što rade, pa će vam zajednička druženja koristiti. Otiđite na kuglanje poslije posla ili haklajte košaricu vikendom.

Žalite se i kukajte

Samo ne u uredu! I ne stalno supruzi i prijateljima, i oni imaju svojih muka. Pronađite forum na internetu na kojem ljudi istresaju muku. Bit će vam lakše kad vidite da niste sami. Imajte na umu da ni problemi nisu trajni.

Potražite pomoć

Više od 19 milijuna Amerikanaca pati od depresije, a ni Hrvati nisu iznimka. Stres na poslu nije jedini uzrok, no ako se više ne možete nositi s njim, potražite pomoć. Sačuvajte zdravlje.

Nađite razlog za ustajanje

Lako je upasti u rutinu u kojoj samo jedete, radite i spavate, no prisjetite se nečega što volite raditi i ubacite to u jutarnji raspored. Tako ćete ujutro ustajati zbog toga, a ne zbog odvratnog posla.

Joystick u ured!

Ako ste dugo u uredu, ubacite neku aktivnost da malo promijenite rutinu - prosurfajte internetom, odigrajte igricu, pogledajte sportske rezultate, jednostavno - posvetite se nečemu što će vam odvratiti misli.

Usavršavaj se i radi na sebi

Čak i ako niste zadovoljni na poslu, ne trošite vrijeme uzalud. Dok tražite novi posao, radite na usvajanju novih vještina, idite na seminare, izborite se da vam tvrtka plati edukaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang