Pametna kuna

Komentari 2

Naučite vještine uvjeravanja i postanite vrstan pregovarač

Naučite vještine uvjeravanja i postanite vrstan pregovarač

Pregovaranje je vještina koja se može naučiti i koristi vam ne samo na radnome mjestu već i u svakodnevnome životu. Ne posustajte i steknite prednost

Učinkovito pregovaranje jedna je od vještina koju svatko može naučiti. Ako mislite da stalno gubite prednost ili se ne možete izboriti za ono što želite, možda je vrijeme da preispitate svoje vještine pregovaranja. Zašto? Zato jer će vam upravo te vještine pomoći u rješavanju raznih svakodnevnih situacija: od konflikata do pronalaska rješenja koja su odgovarajuća za obje strane i nakon koje će svaka strana osjetiti da je na dobitku

Kakav tip pregovarača trebate biti?

Postoje različite vrste pregovaranja koje ovise o različitim okolnostima. Osim onih branši u kojima je ono potrebno gotovo svakog dana, ako što su npr. prodaja, marketing, oglašavanje i slično, pregovaranje je, kako iskustvo mnogih pokazuje, potrebno i primjenjivo u svakodnevnom životu. 

Donosimo vam savjete za pregovaranje, ali i uvjeravanje jer je ono ipak jedna od najvažnijih vještima prilikom pregovaranja.  

Savjeti za uvjeravanje 

Strategija za bolje pregovaranje 

Naučite biti vrstan pregovarač i nemojte pristati na ništa manje od onoga što poželite. To je vještina koja se uvijek iznova uči jer svaka situacija donosi nove izazove s kojima se morate suočiti.