Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Vodič dr. Phila za nezaposlene - bez straha kroz dugi proces

Vodič dr. Phila za nezaposlene - bez straha kroz dugi proces
1

Recesija je rezultat loših odluka elite. Ako ste dobili otkaz, upamtite, vi ste žrtva pred kojom je dug profesionalni oporavak i na vama je da li ćete ponovno uspjeti

VIDEO

Svima koji su u vrijeme krize ostali bez posla te prolaze kroz vlastitu financijsku krizu i krizu identiteta slavni dr. Phil McGraw poručuje: “Niste ni u čemu pogriješili. Odbacite osjećaj krivnje i stida”. Iako u tvrtkama koje propadaju upravo zaposlenici plaćaju najveći danak,  nisu oni ti koji su pogrešno odlučili nakon čega su uslijedile lavine otkaza. Ako ste ostali bez posla, prva stvar koju trebate shvatiti je da vi niste krivac, nego žrtva pred kojom je dug i mukotrpan profesionalni oporavak. Među stotinama savjeta stručnjaka i poslovnih trenera malo je, nažalost, onih koji uzimaju u obzir teške emocionalne učinke koje gubitak posla ima na ljude koji su dobili otkaz, ali i na njihove obitelji i prijatelje. Upravo se tom dimenzijom problema pozabavio dr. Phil. 

Ako je vaš partner ili prijatelj izgubio posao, emocionalno ga poduprite

Kako biste lakše prevladali krizu, važno je da, dok tragate za novim poslom, ostanete motivirani te sačuvate samopouzdanje. To ćete lakše postići ako o svemu što vas muči otvoreno razgovarate s partnerom i prijateljima jer oni su vaši najveći saveznici i potpora koja vam je potrebna. 

Ne odustajte. najveći izazov u traženju posla je strpljenje

- Traženje novog posla je proces koji može potrajati, stoga prevladajte strah od neuspjeha i odbijanja. Pripremite se na to da ćete mnogo puta čuti ‘ne’ prije no što čujete ono jedno ‘da’ koje će vas ponovno vratiti u poslovni kolosijek - poručuje dr. Phil.

Čuvajte motiviranost do nove prilike

Nevrijeme vas je zadesilo nasred oceana. Dok spasioci ne stignu, morate glavu zadržati iznad vode. Da biste preživjeli životne brodolome u krizno doba, prihvatite i posao koji nije vaša struka - dok tražite stalni, radite nekoliko honorarnih poslova. 

Upamtite, život je maraton, a ne sprinterska utrka

Neka vas vodi misao "Ja to mogu, želim i hoću"

Usredotočite se na to što možete ponuditi poslodavcu na radnome mjestu za koje konkurirate. Imajte na umu da ste sposobni, svestrani, puni energije i spremni za nove poslovne izazove. Uvjerite li sami sebe da vrijedite, lako ćete u to uvjeriti i druge.

Pobijedite strah od neuspjeha

Sva vrata na koja pokucate neće se otvoriti, no dovoljna su vam ionako samo jedna otvorena vrata da ponovno zakoračite u poslovni svijet. Prihvatite odbijanje i sve negativne odgovore kao samo još jedan korak koji vas vodi bliže uspjehu. 

Obitelj je najbolji oslonac u krizi

Stres zbog gubitka posla razlog je za svađe u obitelji. Zabrinuti ste, razočarani i frustrirani, no partner nije kriv što ste ostali bez posla. Ne iskaljujte bijes na njemu, nego otvoreno razgovarajte o tome kako se osjećate. Obitelj je na vašoj strani. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.