Obavijesti

Pčelinji proizvodi u njezi kože - održite kožu zdravom!

Pčelinji proizvodi u njezi kože - održite kožu zdravom!
3

Kako bi kožu održavali lijepom i zdravom, potrebno ju je njegovati izvana, ali i iznutra. Usvojite zdrave životne navike i pridržavajte ih se što više.

Kako bi kožu održavali lijepom i zdravom, potrebno ju je njegovati izvana, ali i iznutra jer je zdrava koža odraz zbivanja iznutra. Potrebno je usvojiti zdrave životne navike i pridržavati ih se što više. Dovoljan unos vode, vitamina i minerala u organizam važni su za održavanje mlade i zdrave kože.

Pčelinji proizvodi zbog svoga prirodnog sastava i dokazanog biološkog djelovanja odlična su dopuna prehrani za zdravu kožu, ali mogu poslužiti i kao sredstva za njegu kože bilo da se upotrebljavaju zasebno ili u sastavu prirodnih krema i masti. 

U suvremenom svijetu sve je snažnija želja za većim udjelom prirodnih sastojaka u kozmetičkim proizvodima pa se ponovo otkriva i vrijednost pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja i ljepote kože. 

Med

Med se smatra jednim od najstarijih prirodnih proizvoda za njegu kože, a prikladan je za njegu i zaštitu svih tipova kože, uključujući i vrlo osjetljivu. Zbog velikog udjela šećera i ostalih biološki aktivnih tvari med ima antimikrobno, protuupalno i regenerativno djelovanje pa se preporuča kod raznih ozljeda kože. Prekrivanjem ozljeda, ogrebotina ili opeklina slojem meda sprečava se onečišćenje mikroorganizmima iz okoliša, umiruju se upalni procesi i ubrzava zacjeljivanje. U kozmetici je med poznat kao prirodni humektans jer ima svojstvo privlačenja i zadržavanja vlage pa sprečava isušivanje kože, prerano starenje i pojavu bora. Med štiti kožu od neželjenih djelovanja okoliša, potiče obnovu tkiva te što je za izgled jako važno prevenira stvaranje ožiljaka. Budući da ublažava nadraženost, prikladan je i za vrlo osjetljivu kožu kao i za njegu beba.

Matična mliječ

Matična mliječ je pčelinji superkoncentrat koji koži daje mladenački izgled i sve češće se koristi u modernoj kozmetičkoj industriji. Zahvaljujući sastavu, jer je bogata aminokiselinama, vitaminima i mineralima, matična mliječ potiče proizvodnju kolagena, poboljšava tonus, umanjuje bore i pigmentacijske mrlje. Matična mliječ hrani, dubinski vlaži te uravnotežuje pH vrijednost kože dajući joj elastičnost, sjaj i baršunastu mekoću (anti-aging učinak). Zbog svoga antibakterijskog svojstva umanjuje akne, prištiće, posljedice ekcema i neurodermatitisa, a svojim biostimulirajućim i revitalizirajućim djelovanjem njeguje i umiruje suhu i osjetljivu kožu.

Propolis

Propolis se primjenjuje u kozmetici zbog antibakterijskog, protuupalnog i regenerativnog djelovanja. Njegovo snažno protuupalno djelovanje je, osim kod akutnih i kroničnih upala, izraženo i kod upala koje nisu izazvane infekcijama, npr. opekline od sunca, vatre, zračenja i kemijskih tvari. Propolis djeluje umirujuće smanjujući crvenilo i oteklinu, ublažava bol, ubrzava zacjeljivanje, potiče obnovu oštećenog tkiva te sprečava nastanak ožiljaka. Eksperimentalno je uspoređivan učinak liječenja rana antibiotikom i propolisom. Rezultati su pokazali da su rane obrađivane propolisom zarasle u i do 30 posto kraćem vremenu uspoređujući sa  ranama koje su obrađivane antibiotikom. Propolis izrazito povoljno utječe na bolesti kože i vlasišta poput neurodermatitisa, alopecije, psorijaze, epidermofitoze, što se pripisuje njegovu antigljivičnom djelovanju. 

Pčelinji vosak

Pčelinji vosak je jedan od važnijih sastojaka mnogih kozmetičkih proizvoda. Pomaže u ovlaživanju kože te joj daje puno hranjive zaštite, ima protuupalni učinak i najbolja je prirodna zaštita od utjecaja sunca, vjetra, hladnoće i drugih vremenskih čimbenika. Pčelinji vosak se dobro upija stvarajući na koži tanki zaštitni film i ne začepljuje pore. Zaštitni film usporava proces dehidracije i starenja kože, a koža postaje meka, glatka i elastična.

Ovisno o vrsti i namjeni kozmetičkog proizvoda količina dodanih pčelinjih proizvoda se razlikuje. 

med – 0,5 – 15%

matična mliječ – za svježu matičnu mliječ iznosi 0,1 – 1%, a za liofiliziranu matičnu mliječ iznosi 0,03 - 0,3%

propolis – 0,1 – 5%

pčelinji vosak – 5 – 10%

Prirodni proizvodi iz pčelinje košnice umiruju i hrane kožu

Pčelinji proizvodi su sastavni dio proizvoda - kozmetika s posebnom namjenom tvrtke PIP d.o.o. i to;  Dermapip propolisno-biljnog ulja i Dermapip kreme iz linije Farmakol. 

Farmakol Dermapip krema je namijenjena njezi i obnovi osjetljive, suhe, upaljene i oštećene kože. Zahvaljujući prirodnim sastavnicama medu, propolisu, matičnoj mliječi, ekstraktu nevena, sezamovom ulju i pantenolu Dermapip krema hrani i dubinski vlaži kožu dajući joj elastičnost i baršunastu mekoću. Hidratantnim i zaštitnim svojstvima djeluje protuupalno, ublažava suhoću, oroštavanje, ljuštenje i svrbež kože. Savršen je izbor za ublažavanje crvenila i nadraženosti kože nakon sunčanja, depilacije ili brijanja. Preporučuje se trudnicama, bebama, djeci i odraslima jer ne sadrži parabene, parafine, silikone, parfeme i umjetna bojila.

Dermapip propolisno-biljno ulje ublažava upaljenu i oštećenu kožu. Propolis i ekstrakt nevena svojim protuupalnim i umirujućim djelovanjem smiruju crvenilo, iritaciju i upaljenost kože te potiču zacjeljivanje oštećene kože kod lakših opekotina, ogrebotina, lišajeva, ali i kod mladenačke kože čiji je izgled narušen aknama i miteserima. Svakodnevnom njegom problematične kože Dermapip propolisno-biljnim uljem upaljene i bolne akne se povlače, a koža dobiva zdrav izgled. 

Unatoč brojnim prednostima koje su im dokazane, pčelinji proizvodi su bili zanemarivani u proizvodnji kozmetičkih proizvoda. Od prije nekoliko godina, čovjek postaje svjesniji prirode i sve se više okreće korištenju prirodnih sastojaka za liječenje i njegu pa tako i pčelinji proizvodi postaju nezaobilazan sastojak svake prirodne kozmetike. 

Proizvode Dermapip potražite u ljekarnama, uz dodatnu akciju u srpnju:

Za kupljenu Dermapip kremu, na dar dobivate Dermapip propolisno-biljno ulje. 

Promotivna prodaja u tijeku je u svim ljekarnama, te u PIP-ovoj trgovini u Rijeci (Veslarska 8a, Rijeka) i na štandu na Dolcu (mliječni dio)


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena