Obavijesti

News

Komentari 0

Bandić reže cijene parkiranja, odvoza otpada i ZET prijevoza

Bandić reže cijene parkiranja, odvoza otpada i ZET prijevoza
1

Najavio je to u četvrtak ujutro na sjednici gradske Skupštine. Niti on, niti u Zagrebačkom holdingu još ne mogu potvrditi koliko bi cijene trebale pasti

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić spustit će sljedeći tjedan cijenu javnog prijevoza i parkinga u gradu. Najavio je to u četvrtak ujutro na sjednici gradske Skupštine. Niti on, niti u Zagrebačkom holdingu još ne mogu potvrditi koliko će cijene pasti.

Osim toga, za studeni bi građani u stanovima trebali dobiti 32 posto manje račune za odvoz komunalnog otpada, a oni u kućama 44 posto, rekao je Bandić.. Kako će sve izgledati će Zagrebački holding predstaviti sljedeći tjedan.

Zagrebačka Skupština bi po Bandićevom prijedlogu trebala izglasati i sniženje poreza na alkoholna i bezalkoholna pića u ugostiteljskim objektima. Porez pada s 3 na 2 posto od 1.1.2016. Grad će godišnje izgubiti osam milijuna kuna, a pitanje je hoće li ugostelji spustiti cijene ili će ostaviti sebi u džepu.

Bandić je ovo najavio na pitanje zastupnika SDP-a Dominika Etlingera koji je ustvrdio da i uz popuste koje će dati Zagreb krši zakon ne naplaćuje po volumenu. Građani će dobiti u stanovima kante od 50 litara za stanove i 120 za kuće, pa će plaćati bez obzira koliko ih napune.

Da ste potakli recikliranje, stavili kante ispod svakog praga, imali bi građani niže cijene, a Zagreb bi bio ekološki grad - rekao je Etlinger.

Bandić je odgovorio da će do kraja studenog još doraditi model. Holding će nabaviti i pet mobilnih reciklažnih dvorišta jer su ih dosad izgradili 9 umjesto predviđenih 17.

Naši sugrađani neće kupiti odgodu naplate po volumenu. Donijeli smo odluku i građani će plaćati niže cijene, a sve još možemo doraditi do kraja studenoga. Već sljedeći tjedan donosimo i odluku o nižoj cijeni parkinga i javnog prijevoza - rekao je Bandić.

Gradonačelnik Bandić inače ide na parlamentarne izbore. Prije svakih izbora snizi cijenu parkiranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu