Obavijesti

News

Komentari 922

Čelnica Knina skinula zastavu s tvrđave i poklonila ju Kolindi

Čelnica Knina skinula zastavu s tvrđave i poklonila ju Kolindi
4

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac je zastavu koja simbolizira pobjedu svih građana Hrvatske u ratu iskoristila za stranačke svrhe. Je li time zlorabila ovlast?

VIDEO

Kolinda, želim da ova zastava s kninske tvrđave, koja je skinuta tebi u čast, bude izvješena na Pantovčaku kao simbol tvoje i naše zajedničke pobjede.

Uz gromoglasan pljesak oko 400 HDZ-ovaca, tim je riječima gradonačelnica Knina Josipa Rimac predala 25-metarsku zastavu predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Skup je HDZ održao u petak u Vodicama.

- Neka visi na Pantovčaku kao simbol naše HDZ-ovske hrvatske pobjede - zaključila je Rimac. Gradonačelnica je zastavu koja simbolizira pobjedu svih građana Hrvatske u ratu iskoristila za stranačke svrhe. Je li time zlorabila ovlast?

Rimac kaže da su zastave i ranije darovali jer ih mijenjaju kad se oštete. Sve ih kupuje kninski muzej, a kad ih skinu, na njima piše kad su bile na jarbolu.

'Valjda kao gradonačelnica mogu pokloniti zastavu kome hoću'

- Valjda kao gradonačelnica mogu pokloniti zastavu kome hoću - kaže Rimac i dodaje da će zastave prodavati kao suvenir. Nije htjela otkriti tko je dobio ostalih 200-tinjak zastava koje su se pohabale u njenome mandatu. 

Prije je zastave za Dan domovinske zahvalnosti postavljalo Ministarstvo obrane. I od njih i Ministarstva branitelja dobili smo potvrdu da nisu financirali zastavu. Ni Mladen Pavić, glasnogovornik Grabar Kitarović, ne vidi ništa sporno.

Kolindin glasnogovornik: Nije to bilo politiziranje zastave

- Nije to bilo politiziranje zastave. Ona je simbol države. Rimac je bila na skupu kao gradonačelnica i članica predsjedništva HDZ-a - rekao je Pavić.

Kolinda je izjavila da je zastava potrebna da bi se nastavio put koji je počeo Franjo Tuđman. Na jarbolu je u subotu bila nova zastava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 922
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C