Obavijesti

News

Komentari 734

Josipović: RH se već odavno crveni od jada i siromaštva

Josipović: RH se već odavno crveni od jada i siromaštva
10

Premijerka Kosor smatra da predsjednik pomaže da se ostvari 'crvena Hrvatska'. Josipović joj je odgovorio kako se Hrvatska crveni od nevolja, jada i siromaštva

VIDEO

Mislim da je strah od crvenjenja vrlo opravdan. Hrvatska se već odavno crveni od nevolja, jada, siromaštva. I zaista se čudim da premijerka nema pametnijeg posla nego da 'prebraja' moje izaslanike i mašta o bojama kojima bi ' farbala' Hrvatsku, rekao je u nedjelju za Media servis predsjednik Ivo Josipović i tako odgovorio na prozivke premijerke Jadranke Kosor. 

Josipović je pozvao Kosor i da ne kuka nego da rješava probleme zemlje te je rekao kako je premijerkina 'opcija malo kuku, lele', javlja 24sataTV.

Kosor: Ivo Josipović pomaže da se ostvari crvena Hrvatska

Već viđeno i, nažalost, očekivano! Ništa me ne iznenađuje, ali simptomatično je da su izaslanika predsjednika Josipovića na festivalu u Požegi (Igora Dragovana) predstavili kao glavnog tajnika SDP-a i predsjednika izbornog stožera 'kukuriku koalicije'. Iz toga mogu samo zaključiti da se ostvaruje puzajući projekt crvene Hrvatske, što je loše za demokraciju u Hrvatskoj, rekla je u nedjelju u Sredancima predsjednica Vlade Jadranka Kosor. 

- Dakle, predsjednik Josipović se polako, ali sigurno svrstava na čelo kolone 'kukuriku koalicije'. To nije dobro, jer predsjednik mora biti u potpunosti neovisan, pogotovo u izbornoj godini kao što je 2011. godina - rekla je Kosor.

Tvrdi da smo izašli iz krize

Premijerka je ponovo ustvrdila da je Hrvatska prema svim pokazateljima, a posebno prema podacima o rastu BDP-a, izašla iz krize. Rast BDP-a u drugom tromjesečju iznosio je, navela je, 0,8 posto.

- U trećem tromjesečju bit će sasvim sigurno veći. Krivo tumače neki, pa i na političkoj sceni, da trebaju proći tri uzastopna tromjesečja s pozitivnim rastom kako bismo mogli reći da smo izašli iz krize. Ne, to se odnosi na ulazak u krizu, dakle dva tromjesečja za redom pada BDP-a znači da je neka država ušla u krizu – pojasnila je Kosor.

- U Zagrebu ćemo 10. i 11. listopada održati veliki investicijski forum na kojemu očekujemo najveće od najvećih i koji će tamo otkriti taj naš veliki investicijski potencijal, rekla je Kosor.

Kao predsjednica Vlade, kazala je, ne želi da se ponove protekle dvije godine.

- Borili smo se s recesijom, gospodarskom krizom, ali bile su to i godine u kojima smo uspjeli stabilizirati financije. Najvažnije je da nikada ni u jednom trenutku nisu kasnile mirovine, plaće učiteljima, liječnicima, svima onima kojima je država poslodavac. Redovito su išle isplate svih socijalnih davanja – navela je.

Otvorila radove na autocesti i obilaznici

Inače, premijerka je u Sredancima obilježila početak radova na dionici autoceste Sredanci-granica BiH, koja se dužinom od 3,2 kilometra nastavlja na već izgrađenu autocestu od Osijeka do Sredanaca. Investicija je vrijedna oko 187 milijuna kuna, a tim sredstvima predviđeno je izgraditi i pola mosta preko Save. Drugu polovinu financiraju vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Samo sat ranije Jadranka Kosor je u Osijeku obilježila početak radova na izgradnji južnog kolnika južne osječke obilaznice u dužini od 12,1 kilometar. Drago Tadić, predsjednik Uprave Osijek-Koteksa, glavnog izvođača radova na projektu vrijednom 135 milijuna kuna, nije prisustvovao svečanosti premda su ga nedavno pustili iz pritvora u kojem je boravio zbog sumnji na primanje mita u gospodarskom poslovanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 734
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.